30 novembre 2022
spot_img
30 novembre 2022
spot_img

Iniciatives que marquen la diferència

Ciutadans i ONG s’organitzen per donar suport als refugiats i conscienciar sobre la necessitat d’ajudar

Governs de tot el món destinen una part dels seus recursos a ajudar als refugiats, però no és suficient. Per aquest motiu, organitzacions no governamentals (ONG) i plataformes de ciutadans s’organitzen per actuar i oferir suport als qui ho han perdut tot i busquen un lloc nou on començar.

Hi ha moltes associacions i projectes amb els quals pots col·laborar. Aquí t’ensenyem algunes d’aquestes iniciatives.

Refugiats Benvinguts

El projecte Refugiats Benvinguts va ser creat per tres alemanys que volien actuar davant l’arribada massiva de refugiats a Europa i la incapacitat dels governs per reaccionar.

La plataforma actua d’enllaç entre persones refugiades, associacions i ONG i les persones que volen acollir. L’objectiu és facilitar l’aterratge dels refugiats a un país i cultura totalment nous de la mà de persones autòctones.

La iniciativa s’ha expandit ja a 15 països i s’ha aconseguit allotjar a un miler de refugiats a cases particulars. Un exemple que la societat civil pot fer molt si s’organitza i passa a l’acció.

La plataforma Refugiats Benvinguts està formada per ciutadans que volen acollir refugiats a cases eva. (Refugiados-bienvenidos.es)

#YoMeQuedo

Metges Sense Fronteres (MSF) és una organització que ofereix assistència mèdica i humanitària a persones amenaçades per conflictes armats, violència, desastres naturals o epidèmies.

Des de fa més de 45 anys, els treballadors de MSF estan a llocs d’on tothom vol marxar… però ells tenen moltes raons per quedar-se.

Rescatats al mar

Proactiva Open Arms neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim de Badalona (Barcelona). La imatge d’uns nens ofegats a una platja de Turquia els va impactar tant, que van decidir dedicar tots els seus recursos a ajudar-los.

Ara, l’Astral, un antic veler que s’utilitzava per fer travessies de luxe, s’ha reconvertit en una embarcació de rescat que salva vides.

https://www.facebook.com/proactivaservice/videos/1506844899346356/

#ConLosRefugiados

L’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (Acnur) ha llançat la campanya global #ConLosRefugiados, per demanar als governs que actuïn per ajudar als refugiats.

Tu també pots col·laborar: signa la petició i demostra la teva solidaritat!

Mira’m als ulls

La situació de milions de persones pot semblar-nos llunyana i distant. Veiem imatges de refugiats intentant creuar les fronteres tots els dies, però no ens arriben. Què passaria si els miréssim directament als ulls?

L’ONG Amnistia Internacional va realitzar un curiós experiment basat en una teoria: dos desconeguts se senten més propers després de mirar-se als ulls durant quatre minuts. L’ONG va posar a ciutadans de països europeus d’acolliment enfront de refugiats… ambdues parts van veure més enllà del que tenien davant.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -