4 juny 2023
spot_img
4 juny 2023
spot_img

Iris Gubert: “La principal diferència entre les dues escoles està en el sistema educatiu”

L’Iris Gubert és una exalumne del col·legi Lestonnac l’Ensenyança que està cursant 3r d’ESO a l’institut internacional d’Irlanda

Què en penses del sistema educatiu de Lestonnac?

Vaig tenir una classe molt positiva, la gent era molt amable i l’ambient molt adequat. També els professors ensenyaven molt bé i eren exigents, però s’entenien molt a l’hora d’explicar el temari.

Quines creus que són les principals diferències amb el centre que estàs ara?

La principal diferència entre les dues escoles és el sistema educatiu. Els exàmens al centre educatiu de Lestonnac hi ha bastants exàmens, i ho has de memoritzar tot. No és tan pràctic. En canvi, a l’institut internacional d’Irlanda no tenim tants exàmens ni setmana d’exàmens. Es basa en una avaluació contínua, i amb exàmens molt més pràctics. També en el centre on estic ara m’han fet reflexionar.

En què creus que t’ha ajudat la teva experiència a Lestonnac? 

La preparació pel futur. És a dir, la preparació de cara a una carrera professional. Crec que la setmana d’exàmens i molts projectes ens ajuda a preparar-nos per la selectivitat, ja que són molts exàmens en pocs dies.

Creus que és millor el centre on estàs ara o l’anterior? Què milloraries? 

Els dos centres són impressionants, amb unes bones instal·lacions i professors. A més a més, l’ambient a classe fa que estiguis a gust amb els teus companys i companyes. El que canviaria del sistema educatiu de Lestonnac seria fer classes més interactives i dinàmiques.

Què estàs fent actualment?

Jo ara estic estudiant 3r ESO a Irlanda per guanyar més experiència per a quan vagi a la universitat o al treball en un futur pròxim. Per aprendre i millorar el meu anglès.

Se’t va fer complicat comunicar-te amb els nous companys?

Al principi sí, ja que jo venia del Lestonnac, on ja tenia les meves amistats des de molt petita, però al final em vaig acostumar a la meva nova situació i ara puc comunicar-me millor amb els meus companys.

T’ha resultat útil l’experiència al centre?

La meva estança al col·legi Lestonnac va ser molt important, perquè vaig fer moltes amistats, amb qui van estar amb mi quan em vaig canviar de centre i de país. També em va resultar útil perquè els professors són més exigents que a Irlanda i em van ensenyar a organitzar-me els meus estudis i portar un estudi continu de les matèries.

Tenies por al començar aquesta nova etapa de canvi d’escola? 

No, ja que abans de decidir el canvi de centre els meus pares i jo ens vam informar molt del nou lloc, tot i que estava una mica nerviosa per si em costaria adaptar-me al nou ritme escolar d’Irlanda i per si aniria perduda per no saber temari que a Lestonnac no havíem donat. A més a més, una altra preocupació era si podria fer noves amigues a l’escola, com les que tenia a Tarragona.

Com ha estat la teva estança al centre?

Molt bona, ja que vaig estar al col·legi Lestonnac pràcticament tota la meva vida, i hi vaig fer moltes bones amistats i relacions amb els meus professors i companys de la classe. Que tot i que m’hagi canviat d’escola encara continuem relacionant-nos i estan al meu costat.

Article escrit per l’Ariadna Navarro, l’Iris Garcia, el Pablo Lozano, el Marc Cintas i la Inés López, de la revista Lestonnac TGN Report, que forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes.

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -