14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

Junior Report i la Fundació Blanquerna renoven el seu acord de col·laboració

El diari per a joves lectors i la universitat seguiran treballant plegats per promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides

El diari per a joves lectors Junior Report i la Fundació Blanquerna han renovat el seu acord de col·laboració per difondre la 5a edició dels Premis Blanquerna Impulsa, que tenen com a objectiu promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) entre els més joves.

Els ODS són una sèrie de 17 objectius globals impulsats per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per fer front a les grans problemàtiques actuals: posar fi a la pobresa, impulsar la igualtat de gènere, aconseguir ciutats més sostenibles, promoure la pau… Els Premis Blanquerna Impulsa animen els estudiants a presentar treballs i projectes que apliquin aquests objectius al seu entorn.

Fruit de l’acord, Junior Report publicarà un cicle d’articles al llarg del curs 2022-2023 relacionats amb la nova edició dels premis. A més, els treballs premiats es donaran a conèixer a través de les xarxes socials de Junior Report i la newsletter del diari. 

També està previst que els ODS es puguin treballar a les escoles, a partir del pla de treball que proposa el projecte Revista Escolar Digital (RED), la xarxa de diaris escolars redactats i gestionats per alumnat amb el suport i la dinamització de periodistes professionals. Un exemple és el Col·legi Vedruna Vall (Terrassa), guanyador d’una de les Beques RED i que actualment forma part de la xarxa amb la seva revista Vedruna Vall Report

La signatura de la renovació de l’acord va comptar amb la presència d’Enric Xicoy, secretari general de Blanquerna; i Elisa Pont, directora adjunta de Blue Globe Media, empresa editora del diari per a joves Junior Report i dels seus projectes d’educació mediàtica. 

“La nostra col·laboració amb Junior Report és important perquè compartim la passió per la docència, per treballar conjuntament amb les escoles i instituts i per contribuir d’aquesta manera en la sensibilització sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha declarat Enric Xicoy.

Per la seva part, Elisa Pont ha destacat la importància de mantenir les col·laboracions amb entitats del sector universitari, que considera són una “font extraordinària de coneixement”. “Celebrem poder animar els i les joves a repensar el seu futur des d’un punt de vista global i dotar-los d’un espai de discussió i debat com és un mitjà de comunicació”, ha afegit. 

Premis per canviar el món

Els Premis Blanquerna Impulsa es van iniciar el 2017 amb l’objectiu de donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible entre els més joves, perquè s’impliquin en aquestes metes globals i contribueixin a difondre-les.

Segons el secretari general de Blanquerna, els Objectius de Desenvolupament Sostenible no s’han de quedar en unes accions puntuals de cara al 2030: “Tota aquesta feina no té sentit si no canviem la manera d’entendre la nostra relació amb el planeta. Per tant, està a les mans dels nostres joves que construeixin un món més sostenible i més just”. 

Els guardons estan dirigits a estudiants de 4t de l’ESO, batxillerat o cicles formatius de qualsevol centre educatiu de Catalunya, Andorra o Balears. Els premis es divideixen en diferents categories segons l’àmbit d’actuació: comunicació, salut, relacions internacionals i àmbit educatiu.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -