16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

Junior Report i Verificat conviden a treballar la desinformació a l’aula amb el Fake de la Setmana

Es publicarà setmanalment una notícia d’actualitat centrada en verificar fets i desmentir notícies falses 

Els lectors i lectores de Junior Report trobaran a partir d’ara una nova proposta per llegir i treballar l’actualitat a l’aula. Es tracta del ‘Fake de la Setmana’ una nova secció informativa destinada a combatre la desinformació i les notícies falses. La iniciativa informativa, impulsada per l’associació de fact-checking Verificat i el diari d’actualitat per a joves Junior Report, té com a objectiu posar l’atenció dels estudiants i joves lectors en la importància de verificar les fonts i de contrastar la informació.

El Fake de la Setmana posarà especial atenció en aquells fets que s’hagin viralitzat o que hagin generat informació falsa o malentesos a les xarxes. 

A la notícia, redactada per periodistes de Verificat, s’explicarà l’actualitat posant-la en context, confirmant els fets verídics amb mecanismes de fact-checking i aportant dades, gràfics i altres elements que desmenteixin els aspectes falsos que s’hagin fet virals. 

En aquestes noticies, els estudiants hi trobaran exemples pràctics que els permetran analitzar críticament la informació que trobin en línia. 

Davant del fenomen de la desinformació en línia, aquesta col·laboració reflecteix el compromís comú  de Junior Report i Verificat en la promoció de l’alfabetització mediàtica i la construcció d’una societat informada i conscient dels reptes de la desinformació.

El Fake de la Setmana és un projecte conjunt de Junior Report i Verificat

Si el teu centre educatiu està interessat a treballar la desinformació a l’aula, omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -