Firmat per Noa Carrasco, Pol Feijoo, Júlia Grande, Leire del Olmo
A l’escola el Pilar hi ha una biblioteca amb més de 1.500 llibres. N’hi ha de molts temes (fantasia, amor, misteri, terror…) i de tres nivells, que estan separats per colors: verd, els més fàcils de llegir (6è); groc, de nivell mig (1r d’ESO-2n d’ESO) i vermell, els més difícils (3r d’ESO-4t d’ESO).
La biblioteca es va crear per a què els alumnes de tots els cursos puguin divertir-se i entretenir-se llegint.
La Roser és la professora que s’encarrega de la biblioteca, ja que li agraden molts els llibres i està tot el dia llegint. La biblioteca es va organitzar durant el curs 1998-99, quan es va inaugurar l’edifici, i al curs 1999-20 va començar a funcionar.
La Roser té un ordinador per catalogar els llibres i fer els préstecs: hi ha tots els noms del alumnes per saber qui té cada llibre, quins llibres hi ha a la biblioteca… Els llibres tenen el seu propi lloc del prestatge i no es poden desordenar.
Abans qualsevol alumne podia anar a la biblioteca el dia que vulgués a l’hora del pati, però amb el COVID-19 s’han hagut de fer horaris per a cada curs, perquè no s’agrupin amb gent que no és del seu grup bombolla… O sigui que ara cada curs té uns dies per poder anar a la biblioteca a llegir, a agafar un llibre o estudiar.
Alguns llibres de la biblioteca són donacions i altres els compra l’escola, com els del premi Atrapallibres. Els Atrapallibres son uns llibres que entren dins d’un concurs. Cada curs es presenten tres llibres diferents a cada curs que tots els alumnes de la classe han de llegir obligatòriament i puntuar-los del 1 al 3. El llibre amb més punts a tot Catalunya rep el Premi Atrapallibres.
Aquest any hem llegit “Sense filtres”, de Maria Carme Roca; “Capgirat”, d’Alba Dalmau i Cinta Vidal, i “Som Tempesta”, de Michela Murgia (com que és Italiana Xavier Solsona ha traduït el llibre al català).