2 desembre 2022
spot_img
2 desembre 2022
spot_img

La princesa rebel

El personatge de la Princesa Leia trenca els estereotips sobre el paper de les dones en les històries d’aventures

La història de Leia Organa no és la típica història d’una princesa en dificultats que ha de ser rescatada. Leia és una princesa guerrera i té un paper fonamental a la saga Star Wars, tant a les escenes d’acció com als moments decisius de la trama.

Si pensem en una princesa, Leia no és la imatge que ens ve al cap. Ja sigui dirigint l’atac de les naus rebels o disposada a combatre als soldats imperials, la seva representació de princesa trenca totalment amb els estereotips preexistents.

https://twitter.com/force_teen/status/860103781647880193

Una princesa poc convencional

La Princesa Leia Organa té una història fosca. Leia és filla de la senadora Padme Amidala, qui mor en donar a llum, i del Cavaller Jedi Anakin Skywalker, que acabarà cedint al costat fosc i convertint-se en Darth Vader.Leia té un germà bessó, Luke Skywalker, però no ho sap. Els líders de l’Aliança Rebel decideixen separar als dos germans perquè Darth Vader no pugui trobar-los i convertir-los al costat fosc. Així, Leia és adoptada pel senador Bail Organa al planeta Alderaan, mentre que Luke és enviat amb una altra família al planeta Tatooine.

Però la Força és molt poderosa a la família Skywalker i Leia acaba retrobant-se amb el seu germà Luke. Junts lluitaran contra el costat fosc amb l’ajuda del rebel Han Solo.

Leia i Han Solo s’enamoren i tenen un fill: Ben Solo, qui de seguida sent la crida de la Força des del costat fosc (com el seu avi, Darth Vader) i s’unirà a el Primer Ordre… encara que això suposi enfrontar-se als seus propis pares.

Trencant estereotips

Segons la representació dels contes tradicionals, una princesa és una noia jove i bella que es troba en alguna situació problemàtica. La majoria de les vegades, espera al fet que un cavaller o príncep la rescati.

Les princeses acostumen a adoptar un rol passiu al llarg de la història, sobretot al desenllaç final. No s’alliberen a elles mateixes ni són responsables de la seva destinació perquè d’això se n’encarrega l’home: sempre apareix un cavaller que les allibera, per després declarar-se amor etern.

No obstant això, el personatge de la Princesa Leia trenca amb els estereotips. No només intervé per solucionar els seus propis problemes, sinó que a més es converteix en la líder de l’Aliança Rebel. No es rendeix ni quan és capturada.

Mentre en Luke Skywalker i Han Solo lluiten contra caçarecompenses i contrabandistes, Leia s’allibera ella sola de les cadenes de Jabba el Hutt. (LucasFilms)

La Princesa Leia lluita per una causa molt més important que la seva pròpia vida i els seus sentiments personals: lluita pel que creu que és just i pel futur de la galàxia.

La importància del seu paper va més enllà de l’acció: és política, diplomàtica i guerrera, qualitats que normalment es reserven per l’home però que Leia Organa porta dins de la seva feminitat.

https://youtu.be/JkEam_vNBcE

Leia demostra en diverses ocasions que és més forta que els homes que l’envolten però, malgrat tot això, també és humana. Veiem una Leia forta i empoderada, però davant de tot de carn i os. Leia pateix, plora i s’enamora, però no es deixa vèncer.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -