21 març 2023
spot_img
21 març 2023
spot_img

El laboratori d’idees de Google

El gegant d’internet inverteix milions de dòlars en Google X, el departament que desenvolupa les tecnologies del futur

El 2010, Google va decidir crear una nova empresa dedicada a la investigació i el desenvolupament de productes científics i tecnològics revolucionaris. L’empresa X (abans coneguda com a Google X) manté molts dels seus projectes en secret.

Quan un projecte es considera viable i Google creu que pot funcionar, es crea una empresa nova específicament dedicada al desenvolupament del producte.

Globus amb connexió a internet

Un dels projectes més importants que X ha desenvolupat és Loon, que té per objectiu fer arribar internet amb globus aerostàtics a zones remotes o afectades per catàstrofes.

Loon utilitza els globus per crear una xarxa d’internet sense fils a la qual es puguin connectar les persones que estan a terra. Els globus aerostàtics volen fins als 18 km d’altitud propulsats amb energia solar.

La companyia ja ha provat aquesta tecnologia a diverses regions. El 2017, després del pas de l’huracà María pel Carib, Loon va proporcionar connexió a 200.000 persones a Puerto Rico que s’havien quedat sense internet.

https://www.instagram.com/p/BgfFtxDn3zg/?utm_source=ig_embed

Cervells robòtics

Dels laboratoris de X també va sorgir el projecte Google Brain, amb la missió de “fer les màquines més intel·ligents”.

Google Brain busca avançar en el camp de la intel·ligència artificial perquè les màquines puguin aprendre de forma semblant a com ho fem els humans.

Els resultats de Google Brain s’han utilitzat en productes de la companyia mateix, com Google Translate. També es poden aplicar a altres camps com la fotografia, per realçar la qualitat de les imatges de forma automàtica, o la robòtica, perquè les màquines puguin memoritzar experiències i aprendre d’aquestes.

Ulleres intel·ligents per a professionals

Per molts, les ulleres de realitat augmentada Google Glass van ser un projecte massa futurista. Malgrat els esforços de la companyia no es van arribar a popularitzar.

Però Google ha sabut capgirar la situació i n’ha creat uns dissenys especials perquè professionals de diferents àmbits les utilitzin en la seva feina.

Repartidors, metges o mecànics poden consultar informació, rebre notificacions i prendre notes sense haver de desviar l’atenció de la feina que estan fent amb les seves mans.

https://twitter.com/anupam1623/status/730442853680304128

Idees massa esbojarrades

No tots els projectes que surten de les instal·lacions de X tenen èxit. Algunes de les idees s’han deixat córrer perquè eren massa costoses o simplement impossibles de realitzar.

Per exemple, Google X havia investigat com podia crear un ascensor que ens portés fins a l’espai, una motxilla propulsora i un patí que levités.

El projecte més ambiciós, però, va ser el del teletransport, tot i que finalment els científics i investigadors van arribar a la conclusió que era físicament impossible.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -