10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

L’amor és lliure, també entre animals!

El Museu Nacional de Ciències Naturals mostra que la diversitat sexual també està present en el regne animal

Per Gemma Juncà

El 28 de juny va ser el Dia Internacional de l’Orgull Gai, una celebració per cridar al món sencer que l’amor entre persones no entén de sexes ni de gèneres.

Com cada any, diferents països van organitzar activitats per reivindicar els drets de les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals. Tots som lliures d’escollir qui volem ser i a qui triem estimar! No et sembla?

Existeix la diversitat sexual en l’ésser humà i també en la naturalesa! L’homosexualitat està present al regne animal, des dels diminuts insectes, passant per les aus o els grans mamífers, com els óssos o els toros, i per descomptat entre primats.

Fa temps, les relacions entre animals del mateix sexe es consideraven una anomalia. No obstant això, avui sabem que és una realitat natural que podem trobar en gairebé totes les espècies .

Quan? Durant la cúpula, el festeig, la criança, la vida en parella… Els motius poden ser varis: tàctiques reproductives alternatives, estratègies d’hibridament cooperatiu, mediació en conflictes, reforç de les relacions socials…

Descobreix-ho tu mateix!

A partir del 27 de juny, el Museu Natural de Ciències Naturals presenta un nou recorregut perquè descobreixis que la diversitat sexual també existeix en la naturalesa i en el regne animal.

Es tracta d’una intervenció que es desenvolupa per tot el museu a través de 18 panells que expliquen els comportaments d’alguns animals.

Els panells, que també parlen sobre personatges històrics relacionats amb la ciència i l’homosexualitat, acompanyen diferents peces de les exposicions permanents.

Durant aquesta visita tindràs una nova oportunitat per comprovar, una vegada més, que en la diversitat es troba la riquesa del nostre món.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -