7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

L’Animac desembarca amb les noves tendències en animació

El festival permet aplegar les diverses tècniques en aquest àmbit artístic i connectar artistes consolidats i joves creadors

Per J.L Escalante

Com cada any, la ciutat de Lleida es prepara per acollir l’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, un esdeveniment que serveix com a punt de trobada entre els artistes d’un camp que com més va més seguidors té.

Al cinema d’animació les històries les protagonitzen personatges de carn i ossos sinó dibuixos o altres objectes sense vida que es belluguen i actuen gràcies a la repetició d’imatges.

L’Animac 2019 té lloc entre el 21 i el 24 de febrer. Els 23 anys de trajectòria d’aquesta mostra la converteixen en una cita de prestigi internacional. És un aparador per seguir les tendències i novetats en el camp de l’animació.

Durant quatre dies s’exposen curts i llargmetratges per a públics de totes les edats, des de nens fins a adults. Aquesta edició ha batut rècords: s’han rebut més de 1.000 projectes per concursar-hi.

Un projecte d’animació a l’Animac (Escola Joso)

 

La cita d’enguany estarà centrada en l’stop motion, una tècnica d’animació que permet mostrar en moviment objectes sense vida passant imatges a gran velocitat.

Oportunitat per a nous talents

L’Animac també és una oportunitat per als joves creadors que comencen la carrera. Poden donar a conèixer els seus treballs, així com entaular contactes i ser testimonis de les noves tendències.

Per donar visibilitat als joves artistes, l’Escola Joso estarà present a la mostra. En concret, els alumnes i exalumnes del curs d’Animació i acting per a 2D i 3D, i els del curs de Concept Art.

El dibuix animat neix abans que el cinema amb els dibuixos que es mouen. Tot prové de reproduir 24 imatges per segon”, explica Juan Carlos Concha, coordinador del curs d’Animació 2D i 3D de l’Escola Joso.

Aquest curs és una oportunitat perquè els joves creadors obtinguin les eines necessàries per desenvolupar històries a través del dibuix. S’aprenen tècniques d’‘acting’ i ‘concept art’ destinades a desenvolupar personatges en moviment i escenaris.

 

L’Animac és un dels esdeveniments més importants del camp de l’animació (Escola Joso)

Potenciar la narrativa visual

“Desenvolupem el llenguatge visual, els plans, com es mouen els personatges i com connectar els plans. S’ensenya tota la narrativa”, assegura Concha.

Segons el professor, el més important és que els alumnes aprenguin a millorar la tècnica de dibuix, però també a explicar històries.

Animar és donar vida a allò que no en té”, resumeix aquest professor que veu com a punt comú amb l’Animac l’animació. Per això, l’Escola Joso aprofita aquesta cita per presentar els seus nous talents.

https://www.instagram.com/p/BrA6O_dhjix/?utm_source=ig_embed

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Catalán Inglés

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -