L’art de donar forma a personatges i objectes

Escultura digital de Gollum realitzada per una alumna de l'escola Joso. (Escola Joso)

L’escultura digital és una disciplina essencial en el sector dels videojocs, el cinema i l’animació

Per Judith Vives

Els personatges, objectes i props dels videojocs, però també les pel·lícules de superherois, les pel·lícules d’animació i fins i tot les figuretes de merchanding tenen una cosa en comú: l’escultura digital.

Es tracta de donar forma a personatges i objectes digitalment, modelant amb l’ordinador de la mateixa manera que un escultor dóna forma a les seves figures amb les mans.

Amb les noves eines de programari, l’escultura digital s’ha convertit en una disciplina fonamental per als videojocs i el cinema, però també té sortides professionals en altres àmbits com el disseny de joguines o el disseny industrial.

Escultura digital de Groot realitzada per un alumne de l’Escola Joso. (Escola Joso)

Escultura digital és com anomenem a la revolució del modelatge 3D tradicional gràcies a l’aparició de les últimes eines”, explica Xan Elías Borràs, professor de concept art i escultura digital a l’Escola Joso.

Per Borràs, aquestes noves eines i programes digitals són molt més intuïtius i han aconseguit transformar el modelatge en un procés “molt més lliure i creatiu”.

L’escultura digital té moltes similituds amb l’escultura tradicional, ja que cal dominar aspectes com el volum o la distribució espacial. La diferència està en que les escultures es realitzen en el món digital utilitzant programari específic.

Actualment, els programes d’escultura digital com Zbrush ofereixen molta llibertat i “diferents formes d’apropar-te a un projecte”, explica Borràs. D’aquesta manera, pots començar creant un personatge i després adaptar-lo per a un videojoc o una pel·lícula.

Tenir coneixements previs d’escultura tradicional pot ajudar-te a desenvolupar els projectes, però no és imprescindible. Tampoc cal que siguis dissenyador o concept artist per realitzar les teves escultures digitals.

Moltes sortides professionals

Si t’agrada el cinema o els videojocs, aquesta disciplina et permetrà treballar com a creador de material per a videojocs o com a artista d’efectes especials, tant en live action com a animació.

Però l’escultura digital té altres sortides professionals. Per exemple, dissenyant miniatures, joguines i figuretes de marxandatge, desenvolupant pròtesis mèdiques i fins i tot en el sector de la realitat virtual.

L’Escola Joso imparteix un curs d’escultura digital on aprendràs tot el necessari per dominar aquesta disciplina. Il·lustradors professionals com Santi Casas i Rafa Teruel o l’escultor de Warhammer Juan Navarro han realitzat aquest curs per aprendre noves tècniques digitals i ampliar les seves trajectòries.

Anima’t a descobrir aquest món i apunta’t al curs d’escultura digital de personatges per a videojocs i cinema!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here