16 juny 2024
spot_img
16 juny 2024

L’art de fer realitat els desitjos

Un il·lustrador és un dibuixant amb la capacitat de llegir la ment del client i fer realitat la seva idea

Per Enric Ventura

Un dels relats més coneguts de ‘Les mil i una nits’ explica la història d’una làmpada meravellosa. Fregant-la, apareix un geni capaç de complir qualsevol desig: només cal imaginar-ho, ell ho farà realitat.

Aquest és el mateix objectiu dels il·lustradors. Un dibuixant plasma sobre el paper o la pantalla el que té a la ment, però un il·lustrador ha de realitzar allò que el client tingui al cap.

És un dels principis més importants que aprenen els alumnes del Curs d’Il·lustració de l’Escola Joso.

Segons el professor Juan Manuel Sanmiguel: “Alguns alumnes se sorprenen quan veuren que treballs més simples obtenen millor nota que d’altres més elaborats, però això és perquè s’adiuen molt més a allò que se’ls demanava”.

Així doncs, un il·lustrador necessita tanta habilitat per dibuixar com per llegir la ment del client, entendre’n els gustos i assessorar-lo. Però, qui pot ser aquest client?

https://www.instagram.com/p/BuWl8ELiZLk/?utm_source=ig_web_copy_link

Les il·lustracions són per tot arreu

Avui dia estem envoltats d’imatges: fotografies, vídeos i il·lustracions. Potser no en som conscients, però són per tot arreu. Imagina’t una ampolla d’aigua: segurament tindrà una il·lustració a l’etiqueta.

Per això, els il·lustradors poden treballar en àmbits molt diferents i el curs d’il·lustració permet accedir a un munt de sortides professionals.

A la premsa molts articles requereixen il·lustracions. Internet és un altre camp amb molta demanda d’il·lustració: pàgines web, newsletters, publicitat… I també fan falta il·lustradors per dissenyar personatges i escenaris a pel·lícules, sèries i videojocs.

Però sens dubte un dels àmbits amb més activitat d’il·lustradors és el sector editorial, especialment a publicacions infantils i juvenils. Les editorials sempre busquen nous talents que aportin alguna cosa diferent, fins i tot pels llibres per a adults. Algú n’ha de dibuixar les portades!

Il·lustració és un concepte molt ampli: pot comprendre estils i tècniques molt diferents, però també una gran varietat de sortides professionals, de la publicitat als llibres de text. (Escola Joso)

Un curs amb clara vocació professional

El curs d’il·lustració de l’Escola Joso té una durada de tres anys: en el primer s’aprenen les bases de volum i il·luminació, en el segon s’hi aplica el color i al darrer projectes d’il·lustració encaminats al book professional.

Tenint en compte que els professors són professionals del sector, es tracta d’una formació molt encarada a exercir d’il·lustrador en qualsevol faceta de l’ofici.

Entre les últimes promocions, hi ha alumnes que han acabat il·lustrant per a diaris com La Vanguardia, dibuixant contes infantils o dissenyant portades de discos.

La il·lustració és un ofici divers que es basa en fer realitat els desitjos que algú potser encara no sap que desitja. Si dibuixar és la teva vocació, un curs d’il·lustració pot ser el primer pas cap a una feina que et farà sentir realitzat.

https://www.instagram.com/p/Bs70xxPBSml/?utm_source=ig_web_copy_link

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -