7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Laura Duran: “M’agrada introduir llatinismes als alumnes com ara ‘Errare Humanum est‘”

La professora de l’Institut Teresa Pàmies explica com va ser la seva arribada al centre i les virtuts d’estudiar llengües clàssiques com el llatí i el grec

Per: Elsa Martínez i Alexandra Belmar

Les llengües clàssiques, com ara el llatí, són importants per al nostre centre, i per això hem anat a parlar amb la Laura Duran; la professora de llatí del Teresa Pàmies. Explica com va ser la seva arribada al centre i què la va portar a ser professora de llatí.

– Com t’has adaptat a l’Institut? T’has sentit còmoda?

Normalment, és difícil arribar nou a un institut, però ha sigut molt fàcil adaptar-se en aquest perquè tothom ha sigut molt amable.

– Què és el que has estudiat per ser professora de llatí?

Filologia clàssica a la Universitat Autònoma de Barcelona, on vaig estudiar grec i llatí; puc fer les dues assignatures.

– Per què creus que és important ensenyar llatí a l’Institut?

El llatí és una llengua clàssica i té una estructura. Aquesta estructura ajuda a fer que s’ordeni el pensament, que és una cosa que els hi pot anar molt bé als alumnes.

– Hi ha alguna expressió en llatí que t’agradi especialment? Ens pots posar algun exemple?

Normalment, intento introduir llatinismes als meus alumnes, però hi ha una que m’agrada especialment que és errare humanum est. Significa l’error és humà.

– En quins cursos es pot estudiar llatí al centre?

En aquest institut es pot estudiar llatí a 4t d’ESO com a optativa. A primer i a segon de batxillerat també. 

-Què és el que més t’agrada d’ensenyar llatí als alumnes?

M’agrada molt la llengua i la sintaxi, i com que són coses una mica mecàniques, ajuda a ser conscient del que estàs llegint i escrivint en català i castellà.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -