7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Les grans figures de la dansa expliquen els seus secrets a futurs ballarins

El Conservatori Professional de Dansa organitza classes magistrals amb professionals en actiu per enriquir la formació de l’alumnat

Practicar, practicar i practicar. Sens dubte, aquest és un dels aspectes clau en l’aprenentatge de moltes disciplines artístiques. És el cas de la dansa, la música, el dibuix o qualsevol altra activitat que puguem pensar. Però, juntament amb la pràctica, també són importants la motivació, la tenacitat, la confiança en un mateix i el talent.

En el cas del talent, tan important és el de la persona que practica, com la del mestre o mestra que ens ensenya l’art que volem aprendre.

Això ho saben molt bé al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, on els alumnes, a banda de rebre classes de dansa dels professors i professores del centre –professionals amb gran experiència sobre l’escenari i com a docents a l’aula–, tenen la sort de rebre classes magistrals al llarg del curs.

https://www.instagram.com/tv/CKladiJIwF6/

En aquestes classes magistrals participen altres ballarins, coreògrafs o personalitats de renom del panorama de la dansa actual. Amb la seva aportació, la formació dels futurs ballarins s’enriqueix moltíssim. En aquestes sessions tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà la trajectòria i els mètodes de treball d’altres professionals, i la seva «pràctica» acumula noves capes de coneixement.

 

Una vintena de convidats

Al llarg d’aquest curs 2020-2021 passaran pel Conservatori Professional de Dansa prop d’una vintena de convidats, que impartiran als alumnes des de sessions d’un dia fins a cursos de diverses setmanes.

Entre els convidats més destacats de dansa clàssica destaca Iratxe Ansa, Premi Nacional de Dansa 2020; també David Campos, ballarí, coreògraf i pedagog que té la seva pròpia escola i companyia de dansa juntament amb la ballarina Irene Sabas, una altra convidada d’aquest curs.

En dansa espanyola destaca José Maldonado, un dels bailaores més innovadors i versàtils d’avui que ha treballat amb Antonio Canales, El Guito o María Pagés, entre altres, i que compta amb la seva pròpia companyia. També Carlos Chamorro, que ha fet creacions per al Ballet Alhambra, el Ballet Nacional d’Espanya i per a la seva pròpia companyia.

Alumnes de dansa de l’Institut del Teatre. (Jordi Vidal)

Pel que fa als convidats de dansa contemporània, cal citar Lali Ayguadé i Roser López, ballarines i creadores reconegudes amb diversos premis. També Irene Pallarès, fundadora de la primera escola de hip-hop d’Espanya, o Cesc Gelabert, ballarí i coreògraf pioner en dansa contemporània al nostre país i director de la seva pròpia companyia.

En aquesta llista de reproducció de YouTube de l’Institut del Teatre es pot veure el pas d’aquests professionals per l’escola.

 

Portes obertes a futurs estudiants

El Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre ofereix la possibilitat d’estudiar de forma integrada, al mateix centre, l’ESO i Batxillerat i el grau professional de dansa. Aquest grau es pot cursar en qualsevol de les tres especialitats: dansa clàssica, dansa espanyola i dansa contemporània.

Els aspirants a ballarins o ballarines professionals que vulguin saber més sobre aquests estudis poden assistir a les jornades de portes obertes virtuals del Conservatori Professional de Dansa que se celebraran en dues sessions: el 25 de febrer a les 19:30h i el 4 de març a les 14h. En aquestes sessions s’informarà sobre l’oferta d’estudis integrats i el projecte educatiu del centre, a banda de donar resposta a les preguntes o dubtes dels futurs aspirants.

https://www.instagram.com/p/CLTk0U-iKBW/

Per entrar al Conservatori Professional de Dansa és necessari superar abans unes proves d’accés que permeten avaluar el nivell de dansa dels aspirants.

Informació elaborada en col·laboració amb l’Institut de Teatre

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -