18 maig 2024
spot_img
18 maig 2024

Les novetats d’aquest curs a l’Institut Angeleta Ferrer

El centre estrena nova direcció, nous professors i incorpora nou material i també canvis en la normativa de l’ús de mòbils

Per Marc Gallego, Ari Gil, Clàudia Lozano, Nerea Bayarri, Tanit Flores, Emma Gamito, Jordi Morales, Aina Realp, Guillermo Asensio, Noa Saltiveri, Nura Tremacoldi, Clàudia Díez del Corral, Joan Liria, Belinda Llaveta, Júlia Alexandra Pérez de la revista Angeleta Report. Aquest article ha estat elaborat per un equip d’estudiants amb la col·laboració de periodistes de Junior Report.

Fa algunes setmanes que va començar el curs i ara és moment de recollir algunes de les novetats que hi ha hagut.

Aquest any l’equip directiu prohibeix els mòbils a tot l’alumnat. L’equip directiu ha prohibit l’ús dels telèfons mòbils a tot recinte del centre aquest curs. Així, ja no es podran utilitzar ni al pati ni tampoc es podran fer servir com a eina de treball escolar.

Aquesta mesura és el resultat d’un acord dels professors amb l’equip directiu, perquè s’havia observat un mal ús dels mòbils. S’utilitzaven entre classes i fins i tot es feien vídeos inapropiats que van córrer per grups de Whatsapp.

Fa 4 anys aquesta mesura ja es va aplicar, però no tan estictament, sinó que encara es podia utilizar al pati i també com a eina de treball.

Ferran Mañes, coordinador pedagògic del centre, afirma que la mesura està anant bastant bé, encara que alguns alumnes majoritàriament dels cursos més avançats els utilitazen al pati.

Arriben nous Chromebooks a l’Angeleta Ferrer

Tot l’alumnat de l’Angeleta tindrà a disposició nous Chromebooks. Els ordinadors van arribar el 26 de setembre i els va entregar a tot 1r d’ESO el 29 de setembre. Els Chromebooks els va proporcionar el departament d’Educació.

Tots els ordinadors es van distribuir per tot 1r gràcies al Rafa Benlliure, el coordinador d’informàtica de l’Angeleta. L’objectiu és que siguin una eina estudi. Així, la funció dels Chromebooks és que els alumnes puguin buscar informació i també que l’utilitzin per fer servir diferents eines de Google, com el Classroom, o per fer presentacions o redactar notícies a l’Angeleta report entre d’altres.

Creix l’oferta d’optatives a l’ESO

Els alumnes de l’ESO comencen les noves optatives. Aquest curs ja han començat les optatives des de 1r d’ESO fins a 3r d’ESO i les específiques de 4t d’ESO i hi ha hagut algunes novetats.

En el cas de 1r d’ESO, els alumnes fan les optatives el dimarts durant dos hores i hi ha 12 – 15 persones aproximadament per cada matèria.

L’oferta s’ha fet des dels diversos àmbits, perquè els alumnes puguin triar les seves pròpies assignatures apart de les matèries obligatòries. Les opcions que hi ha a 1r d’ESO són: Petita història de l’art, Les altres matemàtiques, El dia a dia des de la nostra mirada, Narrativa Audiovisual, Disseny multimèdia 3D, Moviment expressiu, Detectius del passat i Terra viva, hort i natura.

En canvi, les optatives de 4t d’ESO són una mica diferents, més enfocades als estudis postobligatoris. Les específiques d’aquest curs són: Biologia i geologia, Tecnologia, Informàtica, Filosofia, Visual i plàstica, Llatí i Economia i empresa.

Reformen els lavabos de l’Angeleta Ferrer

A l’estiu reformen es van fer obres als WC, perquè estaven molt vells i atrotinats

Els lavabos de l’Angeleta Ferrer han estat reformats perquè eren molt antics i no s’hi havien fet obres des que es va construir l’edifici. L’equip directiu va decidir canviar tots els lavabos de l’edifici abans que arribessin els nous alumnes aquest curs. 

Abans de la reforma, els lavabos tenien el terra i la paret de rajola blanca trencada, els vàters no tenien ni tapa ni protector, les parets estaven totes brutes i el mirall estava tot trencat. Tots aquests problemes han estat finalment reformats. 

Lligues esportives al pati de l’Angeleta

Es faran noves lligues a l’estona del pati a l’institut. Els dilluns i dimecres es farà bàsquet, tennis taula, futbol i voleibol. Tots els partits es jugaran a l’hora del pati, a les 11. Els alumnes de 1r i 2n d’ESO jugaran a bàsquet i tennis taula, mentre que els alumnes de 3r i 4t d’ESO faran futbol i voleibol.

Camp d’Angeleta Ferrer

Per altra part, els dimecres els alumnes de 1r i 2n de l’ESO faran futbol i voleibol, i els alumnes de 3r i 4t de l’ESO jugaran a bàsquet i tennis taula .

Els equips poden ser mixtes. Pel que fa al nombre de persones, els equis de bàsquet i futbol seran de 4-5 persones, els de voleibol de 5-6 persones i tennis taula serà individual. Si un jugador no té cap a equip, es pot apuntar a la lliga i li trobaran un equip que estigui incomplet.

De quines escoles venen els alumnes de 1r d’ESO?

Els alumnes de 1r d’aquest any venen de moltes escoles diferents. Aquest curs els alumnes de 1r d’ESO venen de diverses escoles. La majoria d’alumnes són del Joan Maragall i després el Ciutat d’Alba, d’on vénen aproximadament les mateixes persones que del Pins del vallès, el Ferran i Clua i el Turó de Can Mates. Finalment, també hi ha alguns alumnes, encara que pocs, que vénen del Catalunya, l’Olivera, el Pureza de Maria, la Floresta i els Pins del Vallès.

Alumnes d’Angeleta Ferrer

Nous professors a l’Angeleta

Aquest curs hi ha hagut moltes noves incorporacions en el professorat. Aquest any han vingut 11 professors nous, dels següents àmbits: matemàtiques, orientació, economia, anglès, català, castellà, física i química i dibuix.

Els alumnes de 1r d’ESO aniran d’esquiada

Al gener els alumnes del primer curs d’ESO aniran a l’esquiada a Puigcerdà. Els alumnes de 1r d’ESO de l’Angeleta Ferrer aniran a esquiar del 25 al 27 de gener al Camping STEL de Puigcerdà. S’allotjaran a els bungalows del càmping.

L’allotjament es situa al costat de la frontera de França, a la comarca de la Baixa Cerdanya. Cada any es fa l’esquida, excepte quan hi havia la covid, perquè així es coneixen millor els alumnes entre si.

El preu varia entre 302€ sense llogar el material d’esquí i 327€ si es lloga el material. Aquesta sortida l’organitza el departament d’Educació física de l’institut, per gaudir de l’esquiada i que qui no en sàpiga pugui aprendre a esquiar.

Segons el departament d’Educació física s’hi podrà anar sempre que s’hi apunti un 80% del total de 120 alumnes del curs, cosa que de moment no se sap si passarà, ja que el preu pot ser car per a algunes famílies.

Antonio García, nou director de l’institut 

Aquest any Antonio García és el nou director del centre. El 7 de setembre de 2022 l’Antonio García va començar el nou càrrec com a director de l’institut Angeleta Ferrer. L’Antonio ja portava des del 2018 treballant a l’Angeleta com a professor de castellà.

Com que l’antic director es va jubilar, donades les circumstàncies l’Antonio es va presentar com a director, i després d’una votació el van escollir. 

Segons l’Antonio, aquest primers mesos com a director han sigut molt estimulants perquè ha après moltes coses, però també és estimulant per l’estrès.

Per a finals de curs l’Antonio té com a objectiu que tots els alumnes tinguin un bon record i un bon aprenentatge de l’Angeleta Ferrer. 

Quants professors es jubilen aquest any?

Aquest any es jubilarà la Carme Palà. Durant molts anys ha estat professora de Català a l’institut Angeleta Ferrer. Abans de treballar a l’Angeleta, quan era molt jove, va fer classes particulars de llatí i també uns quants cangurs de nens petits.

Després, una mica més gran, va treballar a la Universitat de Barcelona, la UB, on havia estudiat, fent classes de català, i a la vegada en una petita editorial de contes i novel.les per a adolescents. Més endavant va entrar a treballar en una escola com a professora de llengua i literatura catalana durant dos cursos i d’allà, com que li va agradar, va treure les oposicions per poder treballar a l’institut Angeleta Ferrer.

Canvis en les aules i en la distribució de grups

Es modifiquen la distribució de les classes i el nombre de l’alumnat per grup. Si bé el curs passat hi havia 5 línies a cada curs (A, B, C, D i E), perquè no podia haver-hi massa alumnes a cada aula per motius de sanitat i control de la covid, aquest curs s’ha tornat a les 4 línies (A, B, C i D) perquè la situació de la pandèmia ja no és tan greu com abans.

Traslladen els nois i noies de 4t d’ESO a la planta baixa

Per primera vegada l’alumnat de l’últim curs d’ESO comparteix passadís amb 1r d’ESO. Aquest curs es va decidir canviar l’alumnat de 4t d’ESO a la primera planta perquè no hi hagués problemes, atès que els els alumnes de 1r d’ESO es barallaven massa amb els de 2n d’ESO, amb qui fins ara compartien passadís. 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -