17 abril 2024
spot_img
17 abril 2024

Les teves idees poden contribuir a la pau i altres ODS

El termini de presentació dels projectes per difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible acaba el proper 20 de maig

Per Judith Vives

Les imatges de la guerra d’Ucraïna als mitjans de comunicació ens recorden que la pau està molt lluny de ser una realitat. I, sense pau, no es poden garantir drets bàsics de la ciutadania com l’alimentació, l’accés a l’aigua, la sanitat o l’educació.

Un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que impulsen les Nacions Unides per promoure un món millor és, precisament, l’ODS16: Pau, justícia i institucions sòlides. És també un dels ODS elegits a la quarta edició dels Premis Blanquerna Impulsa organitzats per Blanquerna-URL.

Si tens una proposta per promoure la pau mitjançant un projecte al teu centre educatiu o a la teva comunitat, pots presentar-lo als Premis Blanquerna Impulsa. Juntament amb l’ODS 16, també s’han triat l’ODS 12: Producció i consum responsable i l’ODS 17: Aliances per assolir els objectius, per promoure el consum sostenible i la col·laboració entre institucions.

Encara tens temps de presentar els teus projectes: la data límit és el 20 de maig. I uns dies més tard, el 31 de maig, es donaran a conèixer els finalistes. Els guanyadors s’anunciaran el 20 de juny i podran endur-se grans premis, tant per als estudiants com per als centres educatius.

 

Quarta edició dels premis

Blanquerna-URL impulsa des de fa quatre edicions els Premis Blanquerna Impulsa per animar els joves a dur a terme projectes que ajudin a canviar el món. La convocatòria s’adreça específicament a estudiants i docents de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, i els treballs es poden presentar a nivell individual, en petits grups o com a projecte global de centre.

Hi ha quatre categories de premis: àmbit educatiu, comunicatiu, de salut i àmbit internacional. Si tens alguna idea o projecte que ajudi la teva escola o comunitat a conscienciar-se sobre el consum i la producció sostenibles, pots presentar-la a aquesta convocatòria dels premis.

A cada edició, els premis se centren en diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible: tots els treballs i projectes aporten un granet de sorra per fer aquests objectius realitat, per la qual cosa participar en el concurs ja és tota una satisfacció. I, a més, els guanyadors poden gaudir de grans premis com ara targetes regal, un patinet elèctric, un projector o un ordinador portàtil. Consulta les bases a la web.

Informació elaborada en col·laboració amb Blanquerna-URL

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -