7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

L’escultura digital o l’art de modelar personatges

Com més va més demanda hi ha de professionals que sàpiguen donar forma a figures i objectes en el camp dels videojocs, el cinema o l’animació

Per J.L Escalante

Per esculpir ja no cal treballar amb materials com la pedra o el metall, també es pot fer amb un ordinador.

És el cas de l’escultura digital, una disciplina en expansió i que juga un paper clau en la creació de personatges en la indústria del cinema i del videojoc.

Amb aquesta tècnica artística es poden modelar figures i objectes en 3D a través d’un programa informàtic gràcies a les noves eines tecnològiques. De fet, l’escultor digital és una figura en alça, cada cop més sol·licitada pel mercat.

Elaboració d’una escultura digital (Escola Joso)

“L’escultura digital no és res més que la versió digital de la disciplina de l’escultura de tota la vida. És a dir, la capacitat de realitzar creacions en 3D mitjançant un suport digital”, explica Xan Elías Borràs, professor de concept art i escultura digital de l’Escola Joso.

Una demanda que creix

Entre les principals sortides laborals en destaquen algunes com la de modelador 3D per a animació o la d’artista conceptual per a cinema i videojocs, però també la de dissenyador de toy art o merchandising.

Totes aquestes tasques comparteixen la necessitat de crear unes figures –personatges o objectes– que han de ser modelats a partir d’uns criteris de volum i distribució de l’espai.

https://www.instagram.com/p/Bow23K4huX2/?utm_source=ig_embed

Per cobrir una demanda creixent, l’Escola Joso fa un curs especialitzat en escultura digital. Es tracta d’una oportunitat perquè els professionals d’aquest sector es reciclin però també obre la porta als joves que busquen especialitzar-se.

“S’ensenya els alumnes a treballar des de zero amb el software d’escultura més utilitzat del món fins que el poden fer servir de forma professional”, assegura Borràs.

Especialització i nous coneixements

El curs està concentrat en 15 sessions que s’estenen al llarg d’un trimestre lectiu. La tasca dels alumnes durant aquest temps passa per realitzar un projecte final que s’enriqueix amb les tècniques artístiques apreses en cada sessió.

Encara que el curs està pensat principalment per a professionals que ja dominen les tècniques artístiques, no suposa un obstacle per als qui parteixen de zero.

“Qui ja té una noció artística comença amb avantatge, però qui no la té no es queda pas enrere, el seu coneixement del software és complet i igual al dels altres”, assegura Borràs.

Anima’t i descobreix aquest món en el curs d’Escultura digital de personatges per a videojocs i cinema.

Infórmate de todo en Junior Report Castellano | Catalán Inglés

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -