14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

L’esport, un gran transmissor de valors

La Fundació Rafa Nadal promou l’esport com a vehicle per a fomentar la integració, l’esforç, la superació, la cooperació…

Per Elisabet Claus

L’esport pot ser un excel·lent mitjà per a la transmissió de valors socials i personals.

La pràctica esportiva fomenta els valors humanistes i promou el desenvolupament social i emocional a qualsevol edat, encara que és necessari esforçar-se perquè el resultat sigui positiu.

Des de la Fundació Rafa Nadal creuen fermament en el poder transformador de l’esport i l’educació, dues eines que permeten a nens, nenes i adolescents arribar tan lluny com es proposin sense importar l’origen ni les condicions personals i socials.

L’esport també juga un paper fonamental en la inclusió i integració de persones amb problemes d’aprenentatge o discapacitat.

Alguns dels aspectes de desenvolupament personal s’adquireixen a través de la pràctica esportiva. (Fundació Rafa Nadal)

 

Els valors de l’esport

En el desenvolupament personal, la pràctica esportiva ajuda a millorar aspectes com l’autoestima, l’empatia, l’esforç i l’autonomia, entre altres.

En l’àmbit social, l’esport és important per les relacions interpersonals que es creen, però també perquè propícia el sentiment de pertinença a un grup i valors com el respecte als altres, la cooperació, el lideratge i el treball en equip.

El desenvolupament dels valors que s’adquireixen a través de la pràctica de l’esport va molt vinculada amb l’educació inclusiva. (Fundació Rafa Nadal)

Els esports col·lectius generen situacions que obliguen els practicants a arribar a un acord, sigui amb els companys o amb els rivals. L’esport és un instrument molt efectiu per a aprendre a gestionar els problemes.

L’activitat física promou la responsabilitat personal i social, l’esportivitat i afavoreix la creació d’un espai de convivència.

 

Esport i educació inclusiva

Així i tot, l’esport no és educatiu per si mateix: és necessària una estructura que canalitzi correctament els valors esportius.

Els valors esportius van de la mà de l’educació inclusiva. Per això és necessari fomentar actituds positives relacionades amb la diversitat i les diferents capacitats (físiques i socials) de tots aquells que participen.

Gràcies a projectes socials i educatius com els que promou la Fundació Rafa Nadal, l’esport es converteix en el mitjà perfecte per treballar l’esforç, el respecte, la companyonia i la superació.

Centenars de nens, nenes i joves tenen l’oportunitat de desenvolupar les seves capacitats en un entorn favorable. (Fundació Rafa Nadal)

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -