27 maig 2024
spot_img
27 maig 2024

L’INEFC amplia la seva oferta formativa amb un nou centre als Pirineus

La institució ha signat el conveni per a impulsar l’obertura de l’INEFC-Pirineus a La Seu d’Urgell

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) manté la seva aposta per a ampliar i diversificar la seva oferta formativa. El passat 27 de maig, la consellera de presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va firmar per via telemàtica el conveni de col·laboració per desenvolupar el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) a La Seu d’Urgell (Lleida), el que suposa un impuls definitiu per a la creació del centre de l’INEFC-Pirineus.

A l’acte també estaven presents el president de la diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de La Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy i el director de l’INEFC, Jordi Solà.

Amb la creació d’aquest nou centre, l’INEFC vol respondre a la demanda de crear un grau en CAFE centrat a formar professionals especialitzats en l’àmbit de l’activitat física i l’esport en el medi natural.

“Busquem especialitzar encara més la nostra oferta de formació, créixer com a centre i estendre l’ensenyament de qualitat per tot el territori”, explica el professor de l’INEFC, Eduard Inglés. El nou INEFC-Pirineus serà un centre adscrit a la Universitat de Lleida.

Per la seva part, el director de l’INEFC Catalunya, Jordi Solà, ha assegurat que l’acord “situarà l’INEFC-Pirineus a La Seu d’Urgell com un referent en el context mundial dels estudis de l’esport”.

 

L’activitat física en el medi natural, un sector en expansió

En els últims anys, la demanda de professionals en el sector de l’esport i l’activitat física en el medi natural i el turisme esportiu ha crescut molt. Amb la creació del centre a La Seu d’Urgell, l’INEFC pretén cobrir aquesta necessitat formativa oferint una formació especialitzada i de qualitat.

“És un mercat laboral en el qual actualment no hi ha una Formació universitària pluridisciplinària. A més, és un sector que s’està expandint a Catalunya, Espanya i Europa”, afirma Eduard Inglés, que actualment imparteix l’assignatura d’Activitats en el Medi Natural a l’INEFC.

El projecte inclou la idea d’adoptar una dimensió internacional en el futur a través d’acords amb altres centres formatius i professionals d’Andorra i França. L’acord preveu que l’INEFC-Pirineus comenci a funcionar amb l’inici del curs acadèmic 2021-2022.

Informació elaborada en col·laboració amb l’INEFC.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -