21 febrer 2024
spot_img
21 febrer 2024

Llum Aymerich, una nova estrella en el món de la música

Diferents alumnes realitzen una visita per Mataró Audiovisual i, a més, entrevisten  l’exconcursant d’Eufòria, Llum Aymerich

Laura Pleguezuelos i Clàudia Xaudaró de la revista Epia Santa Anna Report. Aquest article ha estat elaborat per un equip d’estudiants amb la col·laboració de periodistes de Junior Report.

El passat 28 d’abril, es va dur a terme una entrevista especial a Mataró Audiovisual, ja que les preguntes fetes van ser realitzades pels redactors i redactores de les revistes escolars digitals. Va participar l’alumnat de Mataró, així com també de diferents centres escolars com ara: Escola Pia Santa Anna, Escola GEM, Escola Cor de Maria, Institut Escola Mar Mediterrània, l’Institut Alexandre Satorras i de l’Institut de les Cinc Sènies. 

Tots ells formen part del Projecte Revista Escolar Digital, una xarxa de més de 100 diaris escolars redactats, dirigits i gestionats pels alumnes amb l’acompanyament de periodistes professionals, que busquen fomentar el pensament crític i connectar els estudiants amb l’actualitat. Aquest esdeveniment s’anomenava La Quedada i va ser dirigida principalment per la Maria Castanyer, periodista del diari Junior Report.

Per començar ens van mostrar les instal·lacions de Mataró Audiovisual; així com també van explicar les feines que realitzen els treballadors. Es van enfocar en la part d’ensenyar-nos tot el treball que hi ha a l’hora de gravar un programa. Per tant vam poder veure les sales on s’escriuen les notícies, la zona més administrativa… També vam veure una sala en la qual constava de moltes cintes de vídeo de diferents notícies d’anys enrere. Però, sobretot ens va sorprendre especialment les sales de ràdio i també la del control de càmeres, ja que vam poder veure tot el treball i la dificultat que hi ha al darrere. 

L’última instal·lació que vam visitar va ser el plató, on vam realitzar l’entrevista a la protagonista d’aquesta activitat,  Llum Aymerich. En entrar a plató, ens va impactar veure tota la maquinària que posteriorment utilitzarien per la gravació del programa. Sobretot perquè havíem de fer moltes proves tant de so, com de llum o amb les càmeres. Les aturades i els talls que es duien a terme era perquè tot estigués correcte; va ser un procés lent i repetitiu. 

Un cop vam començar, de sobte, ens van entrar els nervis i la il·lusió ja que mai havíem viscut una experiència tan gran en l’àmbit periodístic, com tampoc havíem estat mai en un plató. De cada escola hi havia una representant per formular les preguntes que anteriorment havíem treballat als respectius centres. Vam iniciar l’entrevista amb preguntes més personals com parlant de la seva sexualitat i com s’identificava. La Llum ens va afirmar “Em considero una persona no-binària ja que m’identifico com a dona i com a home a la vegada però alhora tampoc m’identifico amb cap gènere. Per a mi és com un tot i res.” Al ser una persona no-binària va comentar que no va trobar dificultats però considera que ha de treballar més dur per complir unes expectatives. 

Des de petita m’havia sentit atreta pel món musical i teatral. Abans del programa d’Eufòria ja tenia la meva pròpia música però al tindre l’oportunitat de presentar-me en un programa de televisió i poder-hi participar va ser el que em va fer centrar més i prendre-m’ho del tot en serio“, va dir.

El seu pas per Eufòria va ser curt i intens, però la va ajudar a créixer com a cantant i com a persona. Sobretot, va recalcar que es queda amb tota la gent que va conèixer al llarg del programa i que va construir una amistat que avui en dia encara mantenen. “La major dificultat que he trobat fins ara com a cantant ha estat trobar gent amb qui realment pogués treballar i confiar-hi, però difciultats com a tal de moment no n’he trobat“, va explicar.

La Llum realitza cada quinze dies un pòdcast anomenat “La Trinae” en què van guanyar la primera edició del programa embrió en la categoria de pòdcast. “La veritat és que no estem molt centrades en això, és un projecte molt espontani que faig amb dues amigues més i simplement ens trobem cada quinze dies o, fins i tot, quan ens ve de gust per parlar de temes bastant trivials“, va dir.

 De cara el futur té pensat treure molta nova música amb estils variats. Els seus referents i les persones amb les quals s’inspira a l’hora de la creació de la seva música són principalment Lady Gaga, Madonna, Arca, Charli XCX David Bowie. A més també ens comenta que li encantaria col·laborar amb la Luna Ki. 

En definitiva, va ser una experiència molt profitosa on ens va ajudar a expandir les nostres oportunitats com a periodistes, i va ser una gran experiència poder viure un projecte d’aquestes dimensions. Estem molt entusiasmades per aquesta possibilitat i per haver pogut entrevistar una persona com és la Llum Aymerich.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -