17 abril 2024
spot_img
17 abril 2024

Lucía Milán Gallardo: “Quan acabo el maquillatge em sento satisfeta, encara que al principi és una mica estressant”

Erin Notario, Elsa Castillo, Erin Quesada de la revista El Pilar Report. Aquest article ha estat elaborat per un equip d’estudiants amb la col·laboració de periodistes de Junior Report.

Lucía Milán Gallardo (Barcelona, 2009) és una alumna de 2n d’ESO de l’escola El Pilar, on va arribar el curs passat. Ella està interessada en el maquillatge d’efectes especials com, per exemple, les ferides. Ha començat pel seu compte, sense classes i amb el seu propi material.

Ens pots explicar en què consisteix aquest tipus de maquillatge?

El maquillatge que jo faig consisteix a imitar ferides a la pell de les persones i se sol utilitzar al cinema, a la televisió, al teatre… També serveix per representar personatges de pel·lícules com zombies, monstres…

Donaries algun consell a algú que comença?

No estressar-se, perquè a l’inici resulta molt difícil, has de practicar. A més, al principi els materials no acostumen a ser de bona qualitat, però la cosa és practicar.

Et va ser difícil la primera vegada que ho vas provar?

Sí, perquè sobretot el maquillatge era de mala qualitat, llavors era molt difícil de treballar. També perquè ho feia jo i no sabia gaire bé les quantitats. Estant sola és més difícil, seguint només un tutorial.

Què sents quan fas aquesta activitat?

Al principi és una mica estressant, però quan acabo el maquillatge em sento satisfeta, són moltes hores maquillant i quan acabo em sento bé. Per mi és una forma de desconnectar, perquè estic sola a la meva habitació escoltant música o pensant en les meves coses.

Com crees el teu propi material?

Està tot fet amb material que trobo a casa i normalment creo tot el que puc i així em queda per a més maquillatges. Per la carn, utilitzo bàsicament vaselina i maizena. Per la sang, mel, aigua i colorant.

Quant de temps pots trigar a fer una peça?

Mínim puc fer-la en vuit minuts i màxim, segons com sigui la ferida, quaranta-cinc minuts.

Per què ets vas decantar pel maquillatge?

Durant la pandèmia no tenia res a fer, llavors vaig veure un videotutorial que era sobre maquillatge i em va venir curiositat per fer-lo.

Què opinen els teus pares d’aquest hobby?

La veritat és que els hi és igual, però alguna vegada sí que s’han espantat, perquè no sabien que m’estava maquillant i quan han arribat els he dit que havia caigut o alguna cosa semblant.

On vols arribar amb aquesta tècnica de maquillatge?

Sempre he pensat que seria un hobby, però sí que és veritat que alguna vegada he pensat de fer un curset per fer maquillatge especial per pel·lícules, però, en tot cas sempre ho penso com una segona feina.

T’imagines treballant de maquilladora d’aquest tipus? Per què?

No ho, crec perquè sempre he pensat en altres tipus d’oficis, com per exemple, medicina, per com he dit abans sí que ho veig com un segona feina. Em crida més l’atenció la medicina o professora d’anglès.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -