El president d’Estats Units utilitza la informació com a arma per atacar als que el critiquen
El president dels Estats Units, Donald Trump, no deixa a ningú indiferent. Els seus comentaris no acostumen a tenir filtres: diu el que pensa sense pensar massa en les conseqüències i encara que sigui políticament incorrecte.
Abans de guanyar les eleccions, Trump va acusar als grans grups mediàtics d’Estats Units d’afavorir la seva contrincant, Hillary Clinton: “No només haig d’enfrontar-me a la falsa de Hillary, sinó també a uns mitjans corruptes i deshonestos i a un govern que la protegeix. La gent ho sap!”.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/764867963845484545
La realitat davant dels “fets alternatius”
Ara que ja està instal·lat al Despatx Oval de la Casa Blanca, Trump i el seu equip de govern han optat per una altra estratègia per afrontar les crítiques: acusar als mitjans de mentir i crear notícies falses per perjudicar-lo.
Però no només això: per respondre a les crítiques, l’equip de comunicació de Trump respon amb “fets alternatius” que contradiuen la informació dels mitjans que no el recolzen. El problema és que aquests “fets alternatius” sovint no coincideixen amb la realitat.
En els últims mesos, Trump ha fet nombroses declaracions i acusacions que els mitjans han anat refutant: que la seva presa de possessió va ser la més concorreguda de tots els presidents, que mai ha tingut tractes amb Rússia, que el canvi climàtic és un invent de Xina per perjudicar l’economia d’Estats Units…
Però el nou president d’Estats Units comprèn molt bé el poder de la informació i, sobretot, de la infoxicació: saturar d’informacions contradictòries als ciutadans per crear un estat de confusió.
Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English