28 maig 2024
spot_img
28 maig 2024

Més de 200 redactors de Junior Report RED entrevisten el grup musical The Tyets

Alumnes de primària, secundària i batxillerat de 18 centres educatius de Catalunya cobreixen la macroroda de premsa ‘La Quedada’

El dilluns passat, 29 d’abril, més de 200 alumnes de diversos centres educatius de Catalunya van assistir a ‘La Quedada’, una macroroda de premsa organitzada per Junior Report RED, per entrevistar el grup musical The Tyets.

Acreditats amb passis de premsa, els redactors i redactores del projecte Revista Escolar Digital (RED) es van dirigir al Hub Social de la Fundació Bofill de Barcelona, on van poder exercir de periodistes professionals i viure el periodisme en primera persona.

A través d’aquesta roda de premsa, que va tenir una durada d’una hora i mitja, els nois i les noies van poder conversar amb Xavier Coca i Oriol de Ramon, els components de The Tyets.

L’acte va comptar amb la participació de 18 revistes escolars de tot Catalunya: Satorras Report, STM Report, IE Lluís Millet Report, Nostra Senyora Report, FEDAC Sant Andreu Report, El Pilar Report, GEM Report, La Salle Premià Report, INS Montgròs Report, Creu de Saba Report, Roca Report, Tordària Report, Pérez Iborra Report, Els Roures Report, L’Alzina Report, IE Rec Comtal Report, Pineda L’H Report i La Muntanyeta Report. 

Un redactor de Junior Report RED formulant una pregunta a The Tyets. 

Coneixent a The Tyets 

Les diferents redaccions escolars es van interessar per conèixer quina és la cançó preferida dels dos cantants de The Tyets, per saber quines són les seves paraules favorites en català i fins i tot si aboquen primer la llet o els cereals quan esmorzen.

També van sorgir preguntes sobre els seus sentiments en saber que les seves cançons són un èxit, o sobre com afronten les crítiques, quan n’hi ha, després d’un nou llançament. 

D’aquesta manera, els dos cantants d’aquest grup de Mataró van poder compartir amb els nois i noies grans reflexions i aprenentatges sobre música, emprenedoria i sacrificis de la vida de l’artista, tot això dins d’una conversa propera, participativa i amena.

Finalitzada la roda de premsa, els que van assistir a l’esdeveniment van poder fer-se fotos amb els dos cantants. A més, se’ls va convidar a gravar amb el seu kit de periodisme mòbil per realitzar les cròniques multimèdia que es publicaran pròximament a les seves respectives capçaleres digitals.

Un estudiant gravant The Tyets amb el seu kit MOJO de Junior Report RED. 

Activitats Junior Report GO dins del pla de treball

El projecte Revista Escolar Digital (RED), impulsat pel diari Junior Report i amb el suport de LCI Barcelona, Blanquerna i Acer for Education, compta amb més de 100 centres educatius de tot Espanya que gestionen, dirigeixen i redacten els seus propis diaris escolars.

‘La Quedada’ és una de les activitats de Junior Report GO que formen part del pla de treball de RED. Justament aquestes activitats permeten als i les redactores sortir de l’aula per cobrir esdeveniments o assistir a actes com a periodistes professionals.

Dos redactores de Junior Report RED gravant la roda de premsa amb The Tyets. 

A més de ‘La Quedada’ amb The Tyets, a través del projecte RED l’alumnat ha pogut cobrir esdeveniments del món de la cultura, com ara funcions de teatre, la gala dels Premis ARC i Premis Enderrock; gaudir de tallers de ràdio i música impartits per professionals, i també entrevistar personalitats reconegudes com el presentador i actor de doblatge Jordi Cruz, els escriptors Care Santos, Paula Ferrer i Molina, Silvestre Vilaplana i Blue Jeans.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -