25 febrer 2024
spot_img
25 febrer 2024

Molt més que esport

Unicef i la Fundació Barça uneixen forces per ajudar nens i nenes de tot el món

L’any 2006, la Fundació Barça va tenir una idea revolucionària: convertir Unicef, el Fons de Nacions Unides per a la Infància, en patrocinador de l’equip de futbol i col·locar-lo a la samarreta dels jugadors.

Amb quin objectiu? Millorar les vides de milions de nens i nenes gràcies a l’esport, perquè jugar i practicar esports també és un dret.

Unicef és l’agència de les Nacions Unides per a la infància. Es va crear l’any 1949 per defensar els drets dels nens i les nenes de tot el món: el dret a tenir una educació, a viure en un habitatge en condicions, a sentir-se segurs i protegits i poder gaudir d’una infància feliç, jugant amb altres nens i nenes.

Des de fa més de 10 anys, la Fundació Barça i Unicef defensen els drets de la infància, promovent projectes educatius i difonent els valors de l’esport: solidaritat, respecte i capacitat de superació.

Un milió de nens i nenes a set països

Els programes de l’aliança Fundació Barça – Unicef s’adrecen a nens i nenes en situacions vulnerables, que pateixen la pobresa o són víctimes de conflictes. En aquests casos, l’esport és molt més que exercici físic: és una forma d’unir les persones.

L’esport ajuda a tenir un bon desenvolupament físic, però també serveix per distanciar-se de la difícil situació en què viuen. Jugant, els més petits creixen feliços, mantenen una actitud positiva i comparteixen valors com l’amistat i la solidaritat.

Durant més de 10 anys, un milió de nens i nenes a diferents països de l’Àsia, l’Àfrica i Amèrica han participat en aquests programes, que promouen hàbits saludables com practicar esport o tenir cura de la higiene personal.

La Fundació Barça i Unicef col·laboren en 7 països i desenvolupen projectes a favor de la infància.

Durant els primers cinc anys, Unicef i el Barça van ajudar nens i nenes malalts de SIDA i les seves famílies en diferents països de l’Àfrica. A partir del 2011, l’aliança es va traslladar a altres països per desenvolupar projectes d’educació i esport.


El que ens ensenya l’esport

Tots els nens i les nenes tenen dret a jugar, oi?

Però en alguns països els més petits no tenen aquesta sort perquè la guerra ha destruït casa seva i és massa perillós jugar als carrers. En altres països, n’hi ha que han de treballar per ajudar els pares, o bé han hagut de fugir amb la família per cercar un lloc segur…

En una situació així, l’esport pot actuar com a eina de cohesió. Fent esport, nens, nenes i joves es relacionen entre ells, aprenen a treballar junts per aconseguir un objectiu comú.

Al final, l’esport és molt més que un joc: és una manera d’ensenyar a compartir i cooperar, de perseguir els nostres somnis per fer-los realitat més enllà del terreny de joc.

Junior Report dissenya unitats didàctiques per llegir i treballar l’actualitat a l’aula.

1- Si vols treballar aquest tema a classe, descarrega la UNITAT DIDÀCTICA INFORMATIVA sobre els Drets dels Infants.

2- Si vols llegir altres articles sobre el tema, consulta’ls aquí: DRETS DELS INFANTS.

3- Si vols treballar altres temes d’actualitat, consulta les nostres UNITATS DIDÀCTIQUES.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -