Més sancions per frenar els atacs
Quin tipus de sancions econòmiques estan aplicant els governs internacionals per intentar dissuadir Rússia?
Els governs internacionals han optat per altres mesures per intentar dissuadir Rússia de continuar atacant Ucraïna. La més important són les sancions econòmiques, que afecten el funcionament de les empreses i els bancs russos.
Una de les principals mesures ha estat retirar els bancs russos del codi swift, un sistema bancari que s’utilitza per fer pagaments i transaccions. Milers d’entitats bancàries de tot el món utilitzen aquest sistema per registrar els moviments de diners: si els bancs russos en queden exclosos, trigarien molt més a fer les operacions.
Les sancions també van dirigides als grans oligarques russos: persones que s’han enriquit a canvi de donar suport al règim de Putin. La comunitat internacional creu que, si embarguen els seus béns i propietats, aquests milionaris deixaran de defensar Putin i el govern rus es podria veure obligat a canviar d’estratègia.
Tot i això, alguns analistes creuen que aquesta estratègia no serà gaire efectiva, ja que molts tenen els seus comptes en paradisos fiscals, on les sancions no arriben a aplicar-se. D’altra banda, la major part de la fortuna de Vladímir Putin no està registrada al seu nom ni dels seus familiars, per això és molt difícil aplicar sancions que l’afectin directament.
#Occidente congela los #activos de #Putin
La #UE y #EEUU anunciaron sanciones contra Vladímir Putin. @JD_Navarro nos cuenta que la fortuna del presidente ruso podría alcanzar los 200.000 millones de dólares./rc#DWEconomía pic.twitter.com/VB9n3dFlCq
Més enllà de l’àmbit econòmic, Rússia també ha estat vetada a diversos esdeveniments i competicions internacionals. Per exemple, la UEFA ha traslladat la final de la Lliga de Campions de Sant Petersburg a París, la Unió Europea de Radiodifusió ha expulsat la cantant russa d’Eurovisió i els organitzadors del Mundial de Fórmula 1 han cancel·lat el Gran Premi de Fórmula 1 de Sotxi, que s’havia de celebrar al setembre.
Aquesta notícia forma part d’una Unitat Didàctica sobre la Guerra d’Ucraïna que compta amb activitats per poder treballar el tema a l’aula. Subscriu-te a Junior Report per poder accedir als recursos informatius i als materials didàctics.