18 gener 2025
spot_img
18 gener 2025

La millor pel·lícula de l’any

Nou pel·lícules es disputen el premi més desitjat de la cerimònia dels Oscars

L’Oscar a Millor Pel·lícula és un dels més esperats de la cerimònia i per això es reserva per al final. Com tots els premis, no està lliure de polèmica: l’opinió dels membres de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques no sempre coincideix amb els gustos del públic.

No obstant això, tothom està d’acord que la gran vencedora de la nit serà la pel·lícula que aconsegueixi aquest premi. Aquestes són les cintes candidates d’aquest any. Compte amb els espòilers!

Call me by your name (Itàlia)

El jove Elio, protagonista de ‘Call me by your name’, viurà un estiu inoblidable (Sony Pictures)

L’estiu de 1983, l’Elio passa les vacances llegint, escoltant música i flirtejant amb la seva amiga Marzia. El seu pare, un conegut professor de cultura grecoromana, convida un jove becari nord-americà a passar les vacances amb ells a la vil·la familiar, al nord d’Itàlia.

L’arribada de l’Oliver farà que l’Elio descobreixi coses sobre el món i sobre ell mateix que ni tan sols imaginava. El despertar sexual d’un jove adolescent en un estiu que canviarà la seva vida per sempre. La pel·lícula està nominada per la seva sensibilitat i per narrar la història de manera commovedora.

Mira’n el tràiler aquí.

El instante más oscuro (Regne Unit)

Gary Oldman com a Winston Churchill a ‘El instante más oscuro’. (Working Title Films)

Aquesta pel·lícula narra un dels moments més transcendentals de la història moderna. A l’inici de la Segona Guerra Mundial (1939-1945), Winston Churchill, el primer ministre britànic, es trobava davant un dilema terrible.

Podia signar un tractat de pau amb l’Alemanya de Hitler, evitant així la guerra i les seves conseqüències per a la població anglesa, o bé ser fidel als seus ideals i lluitar per alliberar Europa. La seva decisió va canviar el rumb de la història.

L’actuació de Gary Oldman com a Churchill és una de les parts més brillants de la pel·lícula.

Mira’n el tràiler aquí.

Dunkerke (Estats Units)

Centenars de milers de soldats van poder ser rescatats a les platges de Dunkerke a l’inici de la Segona Guerra Mundial. (Melinda Sue Gordon – Melinda Sue Gordon / AP)

Una altra pel·lícula de temàtica històrica s’ha colat a les nominacions a Millor Pel·lícula. El 1940, a les platges de Dunkerque (nord de França), centenars de milers de soldats belgues, britànics i francesos estan acorralats per l’avanç de les tropes nazis.

Aquest episodi de la Segona Guerra Mundial en realitat va ser una derrota per al bàndol aliat, però va suposar una victòria moral pel fet de poder salvar gairebé 400.000 d’aquells soldats, que van ser evacuats.

Més enllà de la gesta, aquesta pel·lícula va triomfar als cinemes perquè narrava els fets des de la perspectiva personal dels soldats, sense obviar la por, la desesperació i l’angoixa de no saber què passaria amb ells.

Mira’n el tràiler aquí.

Déjame salir (Estats Units)

El protagonista de ‘Déjame salir’ descobreix que la seva nòvia i la seva família no són el que aparenten. (Blumhouse Productions)

En Chris és un jove afroamericà que surt amb la Rose, una noia blanca de bona família. Tot sembla molt romàntic i perfecte fins que visiten els pares d’ella. En Chris s’adona que la família de la Rose amaga un fosc secret: segresten joves negres per trasplantar-los la consciència i personalitat de persones grans, perquè puguin continuar vivint.

La pel·lícula barreja diferents gèneres: la ciència-ficció, el suspens i el terror. Però també té un missatge de crítica social: Déjame salir posa el focus sobre el problema del racisme als Estats Units i la hipocresia de les classes altes.

Una pel·lícula amb un pressupost molt petit per als estàndards de Hollywood (5 milions de dòlars) que ha aconseguit recaptar més de 200 milions a tot el món).

Mira’n el tràiler aquí.

Lady Bird (Estats Units)

L’actriu Saoirse Ronan interpreta a Lady Bird una adolescent que intenta trobar el seu lloc al món. (Youtube)

Una altra pel·lícula indie, amb un pressupost petit que ha aconseguit saltar de les sales més petites als grans cinemes. Christine McPherson és una jove amb aspiracions artístiques que vol que li diguin Lady Bird.

Està al seu últim any d’institut i vol anar a viure a la Costa Est dels Estats Units per complir els seus somnis. Però els seus somnis xoquen contra la realitat i, sobretot, amb la seva mare. Aquesta és la típica pel·lícula que relata el pas d’un adolescent a la vida adulta, intentat trobar la seva pròpia identitat.

Mira’n el tràiler aquí.

El hilo invisible (Estats Units)  

El popular sastre Reynolds Woodcock quedarà perplex quan conegui la jove Alma. (Laurie Sparham – Laurie Sparham /AP)

Una altra història que gira entorn de la Segona Guerra Mundial (1939-1945), encara que sense centrar-se en la guerra. L’any és el 1950, i l’escenari el Londres de la postguerra.

Reynolds Woodcock és el sastre de moda entre l’alta societat i els famosos de l’època. A més, també té molt èxit entre les dones; té una infinitat d’amants que li serveixen com a muses per inspirar-lo. Fins que coneix l’Alma, una jove que farà que perdi el cap.

La pel·lícula explica la història d’un home reservat, acostumat a mantenir la distància amb els altres per por que li facin mal… fins que s’enamora i no sap com controlar-ho.

Mira’n el tràiler aquí.

Los archivos del Pentágono (Estats Units)

La pel·lícula narra un episodi real de la història del periodisme als Estats Units. (Amblin Entertainment /DearmWorks SKG)

Una pel·lícula en què els periodistes es converteixen en herois i el periodisme vetlla perquè els polítics actuïn correctament i no abusin del seu poder.

El 1971, els principals diaris dels Estats Units es van enfrontar al president Nixon, que volia prohibir la publicació d’informació classificada. Amb la llibertat d’expressió en joc, els editors del Washington Post van decidir publicar una sèrie de documents que s’havien mantingut en secret durant 40 anys.

Aquesta història explica la lluita per protegir el dret dels ciutadans de saber la veritat, sense témer les conseqüències de fer el correcte.

Mira’n el tràiler aquí.

La forma del agua

És possible l’amor entre una humana i una criatura aquàtica, mig home mig amfibi?

La història té lloc durant la Guerra Freda, un període que es va allargar durant dècades en acabar la Segona Guerra Mundial. Aleshores, el món es va dividir en dos blocs, dues formes oposades de veure el món: els Estats Units i l’URSS (actual Rússia) competien per demostrar qui era la millor.

L’Elisa, la protagonista de la pel·lícula, és una noia muda que treballa en un laboratori d’alta seguretat dels Estats Units. L’Elisa té molts somnis i poques opcions de realitzar-los.

Un dia, descobreix accidentalment un experiment secret que pot donar avantatge als americans sobre els russos. Es tracta d’una criatura màgica, meitat humana, meitat amfíbia, amb qui l’Elisa començarà d’amagat una curiosa relació. Una altra rondalla fantàstica del director mexicà Guillermo del Toro.

Mira’n el tràiler aquí.

Tres anuncios en las afueras (Estats Units i el Regne Unit)

El xèrif d’Ebbing ha de fer front a les acusacions d’una mare destrossada, encara que ell també té els seus propis problemes. (Arxiu)

Una mare devastada per l’assassinat de la seva filla considera que la policia no fa prou per resoldre el crim.

Desesperada, decideix llogar tres tanques publicitàries als afores del seu poble per cridar l’atenció de la policia i especialment del xèrif, a qui acusa de ser un incompetent. Una decisió que aixecarà molta polèmica i amb la qual la mare es guanyarà molts enemics.

La pel·lícula explica una història dura i cruel, però també mostra la nostra part més humana: la ira, l’odi i la ràbia per tot el que surt malament i no sabem com resoldre.

Mira’n el tràiler aquí.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -