21 febrer 2024
spot_img
21 febrer 2024

El millor tennis del món

L’Open d’Austràlia, Roland Garros, Wimbledon i l’Open d’Estats Units són els tornejos més prestigiosos del món

Hi ha quatre títols que tot tennista professional somia amb guanyar alguna vegada en la seva carrera: l’Open a Austràlia, el torneig de Roland Garros (França), el Campionat de Wimbledon (Regne Unit) i l’Open d’Estats Units.

A diferència d’altres competicions organitzades per l’Associació de Tennistes Professionals (ATP), als Grand Slams hi participen més jugadors i els seus partits es juguen en cinc sets (en comptes dels tres habituals).

A més, els Grand Eslams concedeixen un premi més gran, tant econòmicament com per nombre de punts en la classificació mundial. Aquestes diferències es deuen en part a la llarga trajectòria d’aquests tornejos, que se celebren des de fa més de 100 anys.

Els Grand Eslams són els quatre tornejos de tennis més importants del món. (Pictoline)

Els tennistes professionals preparen la temporada pensant aquestes competicions i, depenent del seu estat físic, es plantegen participar en una o una altra.

No obstant això, cada Grand Slam té les seves peculiaritats i és molt important conèixer-les bé per valorar les opcions de guanyar: el clima, les condicions de la pista o el moment del calendari influeixen a l’hora de prendre la decisió.

D’Oceania a Amèrica, passant per Europa

L’any comença amb l’Open d’Austràlia, que es disputa durant el mes de gener a la ciutat de Melbourne. El torneig va ser creat el 1905 i al principi es disputava sobre gespa, però ara els jugadors s’enfronten a pista dura de ciment.

Una de les principals dificultats de l’Australian Open és el clima: el mes de gener acostuma a tenir temperatures extremes a causa de la calor i a la humitat (a l’hemisferi sud és estiu).

https://www.instagram.com/p/BiWGIVVBr3p/?utm_source=ig_embed

A continuació ve el Roland Garros, que acostuma a disputar-se durant el mes de maig als afores de París. És el tercer Grand Slam en antiguitat: va ser creat al 1891, encara que fins a 1925 no es va convertir en un torneig obert per a jugadors internacionals.

El Roland Garros és l’únic Grand Slam que es disputa sobre terra batuda. Es tracta d’una superfície difícil, perquè la pols esmorteeix la caiguda de la pilota i redueix la seva velocitat: això significa que els jugadors tenen més temps per arribar i els punts s’allarguen…

https://www.instagram.com/p/BjJzORkg2DY/?utm_source=ig_embed

A principis d’estiu, entre els mesos de juny i juliol, és el torn de Wimbledon, el més antic i prestigiós dels Grand Slams. Aquest campionat va ser creat al 1877, pocs anys després que Walter Clopton Wingfield inventés les normes del tennis modern.

Els seus organitzadors es preuen de mantenir les tradicions del tennis, com obligar als tennistes a vestir de blanc o tons clars o mantenir una jornada de descans enmig de la competició, l’anomenat Middle Sunday.

Les pistes de Wimbledon estan cobertes d’herba, una superfície que facilita el joc ràpid però també és molt impredictible, quelcom que fa el joc encara més emocionant.

https://www.instagram.com/p/BicjYKYA4AY/?utm_source=ig_embed

L’últim Grand Slam de la temporada és l’Open d’Estats Units, que té lloc entre agost i setembre a Flushing Meadows, als afores de Nova York. Aquest torneig va ser fundat el 1881, el segon més antic.

Igual que l’Obert d’Austràlia, al principi es jugava sobre herba, després es va passar a la terra batuda durant dues edicions i finalment va adoptar les pistes dures de ciment.

Els partits de l’Open d’Estats Units també es disputen a cinc sets, però és l’únic dels quatre Grand Slams en els quals no cal guanyar per una diferència de dos jocs en l’últim set: allí el vencedor s’imposa en el tie break del cinquè set.

https://www.instagram.com/p/BinWXkJFes8/?utm_source=ig_embed

 

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -