Millora el teu anglès… cantant!

Organitza karaokes o ‘sing along’ per practicar l'anglès cantant. (Getty)

Les cançons t’ajuden a millorar la pronunciació i el vocabulari en anglès

Per Judith Vives

T’agrada cantar? Llavors estàs de sort, perquè podràs millorar el teu anglès molt més ràpid. I és que segons apunten els experts, la música és una gran aliada per als estudiants d’idiomes.

Les cançons en anglès ens serveixen per practicar amb els idiomes estrangers, a més de passar una bona estona.

T’has fixat en com se t’enganxen algunes cançons? El ritme de la música i la repetició ens permeten memoritzar les lletres i, poc a poc, interioritzar les paraules i la manera de pronunciar-les.

Plataformes musicals

A Youtube o a Vimeo, i també a moltes aplicacions de música per al mòbil com la Play Trinity App, pots trobar vídeos amb les lletres de les cançons sobreimpreses.

Anima’t a muntar una classe de repàs d’anglès en forma de karaoke o ‘sing along’! Ja veuràs com notes un progrés en la teva expressió i la teva pronunciació.

És molt recomanable escoltar cançons de diferents grups i artistes, ja siguin anglesos o americans, ja que així acostumem nostra oïda i ens familiaritzem amb els diferents accents. És una forma de millorar la comprensió oral.

Cantants amb una bona vocalització

Si estàs començant amb l’anglès, comença escollint cantants amb una bona vocalització. Les cançons d’Elton John, Adele, The Beatles, Abba o Whitney Houston, a més de ser genials, són fàcils de seguir i de cantar perquè la seva pronunciació és molt clara i entenedora.

Les cançons d’Abba i Mamma Mia són ideals per practicar l’anglès. (Jonathan Prevalgui / AP)

Per descomptat, practicar l’anglès amb la música també serveix per ampliar el vocabulari i descobrir noves expressions i girs més col·loquials.

Passos per practicar l’anglès cantant

Per tal que la pràctica de l’anglès a través de les cançons sigui efectiva, segueix els passos que et proposem a continuació.

Primer, tria la cançó que més t’agradi i que s’ajusti a les recomanacions que t’hem donat. Escolta-la un cop intentant observar quina part de la lletra entens i quina et costa més.

Després torna a escoltar la cançó, però aquesta vegada amb la lletra davant, per anar seguint-la i començar a familiaritzar-te amb les paraules i expressions.

Finalment, posa-la de nou i, aquest cop canta-la a la vegada. Repeteix l’exercici unes quantes vegades i ja veuràs el que passa. El teu anglès començarà a millorar de manera increïble!

Segueix així i molt aviat estaràs preparat per al teu examen d’anglès. Recorda que en Trinity College London t’ofereixen el suport necessari per avaluar els teus progressos amb la llengua i treure’t el títol d’anglès.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here