29 març 2024
spot_img
29 març 2024

Els millors videojocs independents

Desenvolupats per petits equips amb poc pressupost, molts s’han convertit en grans èxits per la seva innovació i risc

Per Judith Vives

No tots els creadors de videojocs compten amb el suport de grans empreses distribuïdores. Alguns videojocs tiren endavant gràcies a la voluntat de desenvolupadors individuals o petits equips, que dediquen molt esforç per tirar endavant els seus projectes.

Aquests creadors independents sovint han de buscar-se ells mateixos el finançament. A vegades ho aconsegueixen gràcies al suport d’amics i coneguts a través de crowdfunding. En alguns casos, l’esforç és recompensat i, per sort, es converteixen en títols supervendes.

Avui repassem alguns dels millors videojocs independents de la mà d’Iván Mesa, professor de CEV Centre de Comunicació, Imatge i So a Barcelona.

Els primers èxits independents

El desenvolupament de videojocs independents existeix des del principi de l’era digital. No obstant això, els indies van tenir el seu primer gran empenta quan Microsoft va crear el seu programa ID@box, que permet als desenvolupadors crear i publicar els jocs en Xbox.

Això va suposar una oportunitat de demostrar el seu talent per a molts dissenyadors de videojocs independents. Alguns jocs van ser desenvolupats per una sola persona i, tot i així, es van convertir en grans èxits.

Per exemple Fez, un videojoc de lògica i plataformes en el qual el jugador juga amb un personatge 2D en un món 2D que descobreix com percebre una tercera dimensió.

https://www.instagram.com/p/BjWReHHj9Hv/?utm_source=ig_embed

Dins dels videojocs de plataformes i lògica també destaca Braid, pel seu caràcter innovador i el seu estil artístic, o Super Meat Boy, un joc en el qual Meat Boy ha de rescatar la seva nòvia Bandage Girl del científic malvat Dr. Fetus.

Jocs innovadors i arriscats

Una de les característiques dels videojocs ‘indies’ és que solen ser més atrevits i arriscats que els de les grans empreses. Molts innoven amb nous gèneres i formats.

Per exemple Shovel Knight, un joc de plataformes 2D de 2014 en el qual els jugadors controlen el protagonista, qui recol·lecta tresors i baralla contra l’Order of No Quarter.

Un altre d’aquests jocs sorprenents és Thimbleweed Park, una aventura gràfica de tipus point and clic. Un bon exemple de com els grans gèneres del passat tornen a estar de moda. El seu creador és el mític dissenyador de Maniac Mansion.

Captura de pantalla del joc Thimbleweed Park. (Terrible Toybox)

Undertale és un videojoc de rol independent creat per Toby Fox, qui va desenvolupar tot sol la totalitat del videojoc, incloent l’escriptura i la música. En aquest joc has de treure el protagonista d’un món subterrani habitat per monstres.

Videojocs amb èxit inesperat

En altres ocasions, alguns videojocs independents pels quals ningú hauria apostat han acabat sent súper populars.

És el cas de Minecraft, un videojoc de construcció de tipus món obert o sandbox, creat originalment pel suec Markus Persson ( “Notch”). El joc va tenir tant èxit que Microsoft el va comprar i va començar a desenvolupar. Actualment ha superat els 140 milions de còpies.

Killing Floor, un joc de zombis tipus shooter en primera persona i multijugador és un altre cas de triomf inesperat. Va arribar a vendre més de 5 milions de còpies i ja té segona part.

Rocket League, un joc de futbol amb cotxes, va ser rebutjat pel gegant dels videojocs Electronic Arts (EA). No obstant això, el temps va donar la raó als creadors d’aquest joc, confirmant que de vegades les grans idees sorgeixen contra pronòstic.

Videojocs ‘indies’ per descobrir

Els videojocs independents també poden sorgir d’un projecte realitzat mentre encara estàs estudiant. Un projecte final de carrera pot ser el primer pas per desenvolupar un joc per al mercat.

Els alumnes de CEV Centre de Comunicació, Imatge i So són responsables d’alguns videojocs que ja busquen productora.

És el cas de Huntress, un joc hack-and-slash en el qual una noia anomenada Eira, aprenent de caçadora, decideix caçar la criatura més perillosa de les rodalies per demostrar que una dona pot ser igual de bona que qualsevol home.

The wicked knight és una altra proposta sorgida del grau de videojocs de CEV. Explica la història d’un noble cavaller que va ser traït i bandejat; ara busca venjança i per a ells conquistarà tots els castells dels seus enemics.

Finalment, el joc de terror Evil Inside és un dels projectes més sorprenents que s’han presentat com a projecte final de grau aquest any. A CEV Barcelona pots aprendre tot el que necessites per desenvolupar la teva idea de videojoc. Anima’t!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -