19 gener 2025
spot_img
19 gener 2025

Mireia Tarragó: “M’agradaria poder cantar com a solista a un gran teatre”

La jove soprano tarragonina ha estat guardonada amb el premi Catalunya Música als seus 26 anys

Preneu nota i recordeu aquest nom: Mireia Tarragó. Aquesta jove soprano tarragonina de 26 anys, que es dedica a la música clàssica, en concret al cant, ha estat guardonada amb el premi Catalunya Música. I el seu futur sembla del tot esperançador.

Ens rep amb una mirada nerviosa i d’il·lusió. Denota que està començant amb el món de les entrevistes. I tot i ser en format telemàtic es mostra receptiva i càlida amb les nostres preguntes. Parlem sobre la seva vida professional i sobre com ha viscut la situació de la pandèmia i el tancament de la cultura.

  • Bon dia Mireia. Com et trobes?

Em trobo molt bé, gràcies.

  • Com vas decidir decantar-te per aquesta professió?

Estudiava guitarra al conservatori, però quan tenia 14 anys vaig començar també a fer cant. Cada vegada m’agradava més i al final la veu va passar a ser el meu instrument principal. Quan feia cant al conservatori fèiem una òpera cada any i era una gran experiència. Quan havia de decidir la carrera vaig decidir presentar-me a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) per provar sort amb el cant i com que vaig entrar amb bones notes a les proves, vaig decidir tirar endavant amb la carrera.

  • A quants cors has cantat al llarg de la teva trajectòria professional?

He cantat al cor DaCapo de Tarragona, el Bruckner Barcelona, al Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i al Cor del Gran Teatre del Liceu.

  • A quins llocs destacats has tingut l’oportunitat de cantar?

He tingut l’oportunitat de cantar al Teatre Metropol de Tarragona, al Palau de la Música Catalana, a l’Auditori de Barcelona, a l’Auditori Nacional de Bordeus…

  • I quin és el lloc on somies actuar? Creus que aquest somni es podria fer realitat?

M’agradaria poder cantar com a solista a algun teatre d’òpera com el Gran Teatre del Liceu o el Teatro Real de Madrid. Espero que es pugui acomplir encara que sigui cantant un petit paper d’una òpera.

  • Com creus que es podria fer arribar la música clàssica als joves?

Penso que el més important és que es facin concerts que cridin l’atenció, que tinguin part escènica interessant i actual però afegint música clàssica perquè els joves també hi puguin tenir accés. També penso que seria interessant fer espectacles en els quals hi hagi interdisciplinarietat de les arts.

  • Quina és la cançó que més t’agrada cantar?

Difícil de respondre, m’agraden moltes.

  • Com vas viure la situació amb la pandèmia i la cultura tancada?

Molt complicada, estava molt trista de no poder fer la meva feina i sobretot preocupada perquè no sabia quan podríem tornar als escenaris.

  • Si tinguessis l’oportunitat de tornar a escollir, tornaries a escollir la música?

Sí, sens dubte tornaria a escollir la música.

  • Per quina opció et vols decantar: per cantar en un cor o de solista?

M’agraden les dues opcions i sempre les combino, espero poder seguir-ho fent.

  • Creus que només hi ha futur fora d’Espanya per poder tenir èxit en aquesta professió?

No, penso que aquí també hi ha futur i que és responsabilitat nostra que n’hi hagi. Si tothom marxa fora, qui lluitarà per la bona cultura aquí?

  • Creus que és un entorn, el teu, amb igualtat de gènere?

No, penso que encara falta molt camí per recórrer en aquest sentit. Les compositores costa que es coneguin i es programin i també falten moltes més directores d’escena. Jo estic intentant aportar el meu granet de sorra cantant música de compositores en tots els meus concerts!

  • Tens pensat treure algun disc pròximament?

Sí! Ara n’acabo de treure un i al setembre en gravaré un altre, que estarà ple de música de compositores.

Moltes gràcies per col·laborar amb nosaltres i respondre aquesta entrevista. Tant de bo hi hagués més persones amb tanta vocació per la seva feina, i amb esperança de seguir endavant amb un somriure després d’aquesta situació.

Article escrit per Èlia Tarragó de la revista LESTONNAC TGN Report que forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes.

 Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -