4 octubre 2023
spot_img
4 octubre 2023

Míssils i bombes: quin poder té realment Kim Jong-un?

Corea del Nord disposa dels elements necessaris per fabricar una arma molt destructiva, però encara no ho ha aconseguit

Kim Jong-un amenaça als seus enemics amb armament nuclear. Les bombes atòmiques que prova causen sismes que arriben a les illes Canàries i té míssils capaços d’arribar fins a quatre continents.

Però perquè l’amenaça sigui real, l’equip de Kim necessita combinar dos elements: bombes i míssils. Segons els experts, les bombes que fabrica encara són massa grans perquè els míssils puguin carregar-les.

Bombes atòmiques d’hidrogen?

El passat mes de setembre, un terratrèmol de 6.3 a l’escala de Richter en territori nord-coreà va activar totes les alarmes. L’anunci oficial de Corea del Nord va confirmar el que temien els experts: la tremolor havia estat causada per una prova nuclear, la més potent de Kim Jong-un fins el moment.

El país ja ha realitzat sis proves nuclears, totes dins del seu territori i a túnels subterranis. A més, l’última explosió podria haver estat una bomba d’hidrogen, la més destructiva del planeta. 

Però sembla que els enginyers de Kim Jong-un encara no han aconseguit reduir la grandària d’aquesta bomba perquè un míssil la pugui transportar. Sense aquesta tecnologia, les amenaces nord-coreanes no tenen efecte ja que només poden detonar les bombes dins de les seves fronteres.

Míssils balístics de llarg abast

Corea del Nord també ha demostrat posseir míssils que aconsegueixen llargues distàncies. L’última prova la van dur a terme aquest mateix dimecres: van llançar un Hwasong-15, que segons els experts podria arribar a territori europeu, asiàtic, australià i fins a Amèrica del Nord.

Els míssils són coets que pugen fins a l’espai i es poden guiar des de la Terra durant el vol. En el cas de Corea del Nord, els han desenvolupat perquè puguin transportar una bomba al cap.

La precisió de la caiguda

Un altra incògnita és quina precisió tenen els míssils nord-coreans. Llançar coets a l’espai és relativament fàcil, el que és complicat és que durant el descens caiguin just damunt de l’objectiu.

Potències mundials com Estats Units o Rússia han treballat en aquest problema durant dècades i han aconseguit una precisió de 200 metres.

Es creu que, amb la tecnologia desenvolupada per Corea del Nord, els seus míssils poden atacar amb una precisió d’entre 3 i 5 quilòmetres, suficient per aconseguir una ciutat, però no per atacar edificis concrets.

Cada vegada més a prop

Oficials de la Intel·ligència d’Estats Units creuen que els nord-coreans estan molt prop d’aconseguir reduir la grandària de les bombes per ser transportades en míssils, segons una informació que es va filtrar aquest estiu.

De fet, les autoritats de Corea del Nord afirmen que l’últim míssil desenvolupat és capaç de transportar bombes molt pesades.

En qualsevol cas, el país està dedicant molts recursos per aconseguir-ho. Una mala notícia per a organitzacions internacionals com les Nacions Unides, que treballen per eliminar les armes nuclears del nostre planeta.

Informació elaborada en col·laboració amb la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -