28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

Mòbils, Skype i codis QR a classe

La professora Barbara A. Zielonka incorpora a l’aula tot tipus de tecnologies per a “empoderar” digitalment els estudiants

Per Anna Lladó

A les classes de la professora Barbara A. Zielonka l’ús dels mòbils és habitual. Els alumnes també utilitzen amb freqüència programes com ara Skype, Kahoot o codis QR i, de tant en tant, ulleres de realitat virtual.

Segons la mestra, que fa classes d’anglès a una escola de secundària a Noruega, un dels seus principals objectius és “empoderar els estudiants fent servir eines digitals”.

“Hem de preparar els alumnes perquè adquireixin les habilitats del segle XXI”, afirma Zielonka, finalista del premi al millor professor del món.

A les seves classes, els estudiants dominen l’edició de vídeo, el ‘podcasting’, la recerca web i l’ús de plataformes digitals per a l’aprenentatge.

Un dels projectes fets a classe consisteix a investigar un tema concret. Primer els alumnes recopilen dades a Internet i contacten amb experts a través de les xarxes socials. També elaboren qüestionaris en línia. Un cop tenen tot el material organitzat i analitzat, comparteixen els resultats amb una audiència internacional.

D’aquesta manera, Barbara A. Zielonka pretén que, quan siguin adults, siguin persones capaces de resoldre problemes, creatives, innovadores o líders digitals.

Les eines digitals, essencials

Programes, aplicacions i tot tipus d’eines digitals són habituals a les aules.

Una de les més destacades, utilitzada per milions d’alumnes de tot el món, és Read&Write de Texthelp. Es tracta d’una extensió de Google Chrome que permet millorar la lectura i l’escriptura gràcies a funcions com les d’escriptura predictiva.

Una altra eina, també de la mateixa empresa, és Equatio, per a crear de manera senzilla equacions digitals i altres expressions matemàtiques i científiques.

Tal com explica Zielonka, “la tecnologia és una eina molt poderosa i eficient i hem de saber aprofitar-la”. A més, aposta per potenciar habilitats com ara la col·laboració, el pensament crític, la creativitat o la comunicació.

A més a més, aposta per potenciar habilitats fonamentals com la col·laboració, el pensament crític, la creativitat o la comunicació.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Catalán | Inglés

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -