29 maig 2024
spot_img
29 maig 2024

Els museus: guardians de tresors

Per Gemma Juncà

Al Museu Natural de Ciències Naturals de Madrid s’amaguen algunes de les col·leccions de fauna més importants del món

Durant el transcurs de la història, milers de científics i científiques han fet milions de recerques sobre infinitat de temes: el cos humà, les plantes, els animals, els dinosaures, l’univers…

Imagina’t les tones d’informació que hem recopilat durant segles! Les col·leccions científiques dels museus són enormes inventaris que serveixen per reunir tota aquesta informació i no perdre-la.

Per què són tan importants aquestes col·leccions? De la mateixa manera que els estudiants llegeixen llibres per aprendre, els científics consulten els treballs d’altres investigadors per saber què van descobrir en el seu moment. Gràcies a aquesta documentació, realitzen les seves pròpies recerques i aporten més informació sobre la vida a la Terra.

Les col·leccions científiques són el resultat de totes aquestes vides d’estudi, un inventari d’espècies molt valuós per conèixer el nostre món.

Temples de coneixement pel futur 

Els museus, com el Museu de Ciències Naturals de Madrid, són els temples encarregats de protegir aquestes col·leccions, documentació i exemplars que serviran perquè les futures generacions coneguin com era la vida a la Terra.

En l’actualitat, es calcula que hi ha 2.500 milions d’espècimens i objectes d’història natural repartits en gairebé 6.500 col·leccions de museus de tot el món.

El Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid és un dels centres on podem trobar part d’aquesta informació privilegiada. Des de 1771, reuneix una gran quantitat d’exemplars repartits en 17 col·leccions científiques: mamífers, aus, invertebrats…

L’activitat ‘La nit al museu’ et brinda l’oportunitat d’acampar tota una nit a la sala d’exposicions del museu i descobrir les seves col·leccions més emblemàtiques. (MNCN)

Cada divendres, el MNCN et convida a participar a ‘ La nit al museu ’, una activitat amb la qual podràs descobrir els exemplars i les col·leccions que conserva -úniques a tot el món!- i dormir amb els teus companys de classe envoltats d’espècies emblemàtiques.

Convertiu-vos en veritables conservadors de col·leccions i descobriu quines criatures s’amaguen a cadascuna d’elles!

Informa’t de tot a Junior Report.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -