23 juliol 2024
spot_img
23 juliol 2024

Naturopatia per millorar la salut

L’alimentació és un dels pilars fonamentals de la naturopatia

Per Junior Report

La naturopatia és una terapèutica que s’ocupa dels problemes de l’ésser humà, malalt o no, treballant els mecanismes que enforteixen la seva salut mitjançant estímuls naturals: sol, aire, aigua, terra, vent, dieta, exercici, descans…

La naturopatia estimula la vix natura medicatrix [el poder curatiu de la naturalesa]. El naturòpata centra la seva atenció a revisar l’estil de vida i donar consells per millorar la salut.

“Anar a dormir a una hora determinada, seguir una dieta concreta, utilitzar determinades plantes per estar més relaxat…”, explica el Dr. Juan Pedro Ramírez, que aquest any impartirà el curs de naturopatia a l’IFPS Roger de Llúria.

Les claus: l’estil de vida i l’alimentació

L’estil de vida és molt important per a la salut. “Dues terceres parts de la morbimortalitat [la mortalitat causada per malalties] als països desenvolupats estan relacionades amb l’estil de vida i el medi ambient”, apunta Ramírez.

El professor adverteix que “cal dedicar més atenció a menjar bé”, ja que l’alimentació és un factor determinant per a la salut. Per això, els naturòpates recomanen seguir una dieta més equilibrada.

La importància d’una bona alimentació serà la protagonista en el Festival Com menjo, que comptarà amb la presència de l’IFPS Roger de Llúria i es durà a terme els propers 14, 15 i 16 de setembre.

A més a més de la naturopatia, al centre també s’imparteixen classes de nutrició. (IFPS Roger de Llúria)

La medicina taoísta

La bona alimentació també és un dels pilars de la medicina taoísta.

“Els taoístes pensen que hi ha cinc elements (aigua, fusta, foc, terra, i metall) que es corresponen amb una sèrie d’òrgans. Segons el taoisme, la malaltia sorgeix del desequilibri entre dos pols (yin i yang)”, explica Ramírez.

En aquest sentit, la naturalesa energètica de l’aliment, el seu color i el seu sabor s’utilitzen per ajudar a trobar l’equilibri. El color dels aliments es relaciona amb una sèrie de propietats beneficioses, derivades dels pigments.

Per exemple, “l’element aigua” regula el ronyó i s’associa al color negre; per aquesta raó les mongetes negres s’utilitzaven per tractar els problemes relacionats amb aquest òrgan. “Fa anys es va descobrir que els aliments negres contenen antocianidines, substàncies químiques que tenen la capacitat de protegir el ronyó”, explica el professor.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -