29 març 2024
spot_img
29 març 2024

No et quedis sense bateria!

Set trucs per fer un ús més sostenible i allargar la vida del teu telèfon mòbil

Estàs enganxat/da al mòbil? Amb tanta activitat a les xarxes i internet, segur que més d’una vegada t’has quedat sense bateria.

T’expliquem uns quants trucs per allargar la vida del teu telèfon… encara que el més fàcil és deixar-lo apartat i viure la vida en primera persona.

Baixa la brillantor i la resolució

Com més gran és la resolució de la pantalla, més es gasta la bateria del teu mòbil. Pots ajustar la resolució i il·luminació de la teva pantalla als ajustaments.

Si no estàs a les fosques, tenir la resolució i la brillantor de pantalla funcionant al 100% és innecessari i consumeix molta bateria. (Getty)

Ni 0% ni 200%: evita els extrems

No és necessari esperar al fet que el teu telèfon mori per començar a carregar-lo. Per allargar la vida del mòbil, és millor connectar el carregador abans que la bateria s’esgoti completament.

Els experts també recomanen no deixar el telèfon sobrecarregant-se. Deixar-lo endollat durant hores no farà que funcioni durant més temps, sinó tot el contrari: pot danyar la bateria i escurçar la seva vida útil.

I, per descomptat, utilitza sempre que puguis carregadors homologats o de la mateixa marca del teu telèfon. Les còpies poden malmetre la bateria i, de pas, el teu smartphone.

Utilitzar carregadors pirates pot malmetre la bateria del teu telèfon (Getty)

De Wi-Fi en Wi-Fi

Per estalviar dades mòbils, el més fàcil és anar connectant-se de Wi-Fi en Wi-Fi: a casa, a classe, a la feina, a la biblioteca, al centre comercial…

No obstant això, si no és imprescindible, el millor és que recordis en desactivar el sensor de xarxes Wi-Fi perquè consumeix molta bateria. Igual que la connexió Bluetooth o el navegador GPS.

Compte amb el sol!

Les altes temperatures són un dels factors que més perjudiquen les bateries dels dispositius elèctrics.

Quan estiguis fora de casa, no deixis el teu mòbil fregint-se al sol… i quan estiguis en algun lloc interior, deixa’l lluny d’estufes o radiadors.

Controla les aplicacions…

Cada vegada que utilitzis una aplicació, recorda de tancar-la. De vegades anem obrint finestres del nostre telèfon i, sense adonar-nos-en, tenim una dotzena d’aplicacions funcionant al mateix temps: WhatsApp, Instagram, Twitter, el buscador d’internet, la càmera de fotos, aquell joc al que estàs enganxat…

Tot això provoca que el telèfon gasti el doble de bateria. Des dels ajustos també podràs veure quant gasta cada aplicació i decidir si vols esborrar-ne alguna.

En canvi, hi ha algunes aplicacions que detecten quan s’està acabant la bateria i, automàticament, tanquen totes les aplicacions que l’estan consumint.

A més d’ocupar espai, les aplicacions i les seves actualitzacions consumeixen molta bateria. (Getty Images)

…i vigila les actualitzacions

Les actualitzacions d’alguns programes i aplicacions s’activen automàticament sense que ens n’adonem i consumeixen la bateria del nostre mòbil.

Quan et compris un telèfon nou cada vegada que descarreguis una aplicació nova, recorda activar l’opció d’actualització manual. D’aquesta manera podràs controlar la despesa de bateria i, de pas, l’espai d’emmagatzematge.

Reset: l’última opció

Si ja ho has provat tot i el mòbil segueix sense respondre, només et queda per provar una cosa: restablir els valors de fàbrica.

És l’opció més dràstica, perquè hauràs d’esborrar totes les teves dades i aplicacions, però així t’asseguraràs que el teu telèfon està net i que no hi ha cap programa gastant bateria sense que ho sàpigues.

Això sí, abans del reset, recorda de fer una còpia de seguretat! Segur que hi ha molts vídeos, fotos i memes que no vols perdre…

És recomanable fer una còpia de seguretat de tant en tant, encara que el mòbil funcioni bé, per evitar perdre tots els teus arxius si sorgeix qualsevol imprevist. (Getty)

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -