25 febrer 2024
spot_img
25 febrer 2024

Noies de triple

El Mundial de Bàsquet Femení reuneix a Tenerife les millors jugadores del món

La Copa del Món de Bàsquet Femení de la FIBA 2018, més coneguda com a Mundial de Bàsquet Femení, tindrà lloc del 22 al 30 de setembre a Tenerife. Es tracta de la 18ª edició d’aquesta competició, que cada quatre anys reuneix les millors jugadores de bàsquet del món.

Un total de 16 seleccions competiran pel títol, en representació de les quatre federacions regionals de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA): Àfrica, Amèrica, Àsia-Oceania i Europa.

Dos equips es van classificar de forma automàtica per a aquest torneig: Espanya, com a país amfitrió, i els Estats Units, com a vigent campió olímpic, ja que les nord-americanes van guanyar l’or en les Olimpíades de Rio de Janeiro 2016.

Entre les seleccions favorites destaquen els equips de França, Bèlgica, Japó, Austràlia, Espanya i els Estats Units, que també són les actuals campiones del Mundial Femení.

Història del Mundial Femení

El primer Mundial de Bàsquet Femení es va disputar a Xile el 1953, només tres anys després d’haver-se creat la competició masculina. Entre 1953 i 1986 va celebrar-se de forma intermitent i, des de 1986, té lloc cada quatre anys.

El nombre d’equips tampoc ha estat sempre el mateix. La primera edició va tenir 10 seleccions i la quantitat ha anat variant fins a les 16 actuals.

El campionat de 1959 es va celebrar a Moscou, que aleshores era la capital de la Unió Soviètica (URSS). En plena Guerra Freda i amb el món dividit entre els països que donaven suport als Estats Units i els que el donaven a l’URSS, els Estats Units es van negar a participar-hi.

Es l’única vegada que els Estats Units no han estat presents en el Mundial de Bàsquet, on han demostrat un domini absolut del joc. De les 16 edicions en què ha participat, l’equip dels Estats Units ha guanyat nou medalles d’or, una de plata i una de bronze.

Aquest any torna a ser una de les seleccions favorites per guanyar i completar el seu palmarès amb la xifra màgica de 10 Mundials.

Aparador de l’esport femení

Com altres competicions internacionals, la Copa del Món de Bàsquet Femení és una oportunitat per donar visibilitat a l’esport femení.

En la majoria de països i disciplines esportives, les dones que competeixen a nivell professional encara estan lluny de gaudir de les mateixes condicions que els seus col·legues masculins pel que fa a sou, patrocinis o presència en els mitjans de comunicació.

Els governs, institucions i federacions esportives cada vegada estan més conscienciats sobre la igualtat de gènere, per això s’han posat en marxa diferents projectes i campanyes per promoure la figura de les esportistes professionals com a model a seguir per les nenes i les adolescents a tot el món.

En els últims Jocs d’Hivern de PyeongChang 2018, per exemple, els organitzadors van introduir proves amb equips mixtos. En el cas del bàsquet femení, la Federació Espanyola de Bàsquet i el govern espanyol van llançar el projecte Universo Mujer per donar a conèixer històries d’èxit en l’esport femení.

https://www.instagram.com/p/BgEAdk1gIzv/?utm_source=ig_embed

El tema de la setmana ‘Mundial de Bàsquet Femení 2018’ té el suport de l’INEFC.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -