7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Noms i cognoms de l’art català contemporani que has de conèixer

La nova presentació de la col·lecció Vila Casas a Can Framis permet descobrir els artistes actuals més interessants

Per Judith Vives

Un catàleg extens, variat i en contínua renovació dels grans noms de la pintura catalana contemporània actual. Podràs descobrir als grans pintors de Catalunya a la col·lecció permanent de la Fundació Vila Casas exposada al museu Can Framis.

Can Framis és una de les quatre seus de la Fundació Vila Casas i s’ha especialitzat en pintura. L’edifici és una antiga fàbrica de llana que avui acull exposicions temporals, però que també dedica gran part del seu espai a mostrar les peces que formen part de la potent col·lecció d’art creada pel mecenes Antoni Vila Casas.

Obres de la col·lecció de la Fundació Vila Casas. (J. V.)

L’exposició de la col·lecció permanent es renova cada dos anys per donar cabuda a noves adquisicions i per crear un discurs que ajudi a entendre l’evolució i les tendències de l’art contemporani.

En la nova disposició de la col·lecció permanent, realitzada fa pocs mesos, les obres s’han organitzat a partir de tres grans idees: monòleg, diàleg i concepte.

A partir d’aquestes idees, algunes sales mostren diferents peces d’un sol autor, com si es tractés d’un monòleg de l’artista parlant de les seves diferents etapes creatives.

En altres sales es comparen obres de diferents autors amb característiques comunes, per crear un diàleg entre ells. Finalment, hi ha altres espais en què les obres s’organitzen segons els temes.

La visita a la col·lecció permanent de la Fundació Vila Casas arrenca amb una gran obra d’Agustí Puig, titulada “Home aspirat” i que presideix el hall d’entrada a Can Framis. Aquesta obra conviu amb altres peces d’aquest artista.

https://www.instagram.com/p/B5sP1BuILHs/?utm_source=ig_embed

Més endavant ens trobem amb una de les noves adquisicions de la col·lecció, una sorprenent obra de Jordi Diaz Alamà que s’inspira en les pintures de Rembrandt i que forma part de la sèrie #ClásicosDesollados.

A través d’aquesta iniciativa, l’artista reinterpreta l’obra d’artistes clàssics com Goya o Velázquez. Alamà va ser el guanyador del Premi de Pintura Vila Casa de 2016.

Una altra de les parades obligades en la col·lecció Vila Casas és la sala dedicada a Antoni Tàpies, un dels màxims exponents de l’art català de segle XX i que acostuma a treballar amb matèria i objectes.

Dos importants membres del grup conegut com Dau al Set, Modest Cuixart o Joan Ponç, prenen protagonisme en aquest nou itinerari. Especialment interessants i sorprenents són els nous quadres de Joan Ponç que pots descobrir a Can Framis.

La nova col·lecció incorpora, a més, dues obres de Jordi Fulla, recentment desaparegut i que fa poc va protagonitzar una interessant mostra monogràfica. Una altra de les sales està dedicada a la pintora Lita Cabellut i els seus sorprenents retrats monumentals.

Les sales organitzades per concepte presenten les obres de la col·lecció segons el tema o l’estil. Així, trobaràs sales on es mostren una sèrie de quadres en els quals predominen els colors vermell o blau, o una sala centrada en la figura femenina.

Informació elaborada en col·laboració amb Fundació Vila Casas

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -