30 novembre 2023
spot_img
30 novembre 2023

Non Stop, un festival que va més enllà de l’animació

El Festival Internacional de Cinema d’Animació de Barcelona posa en relleu grans novetats i artistes

Per J.L. Escalante

Un any més Barcelona es converteix en epicentre del cinema d’animació amb el Festival Internacional de Cinema d’Animació Non Stop, un esdeveniment únic que se celebrarà del 28 al 31 de març.

Al cinema d’animació, els protagonistes no són persones sinó dibuixos i personatges inanimats que prenen vida gràcies a la repetició d’imatges i la tecnologia.

El Non Stop no és, però, només un esdeveniment per visionar les noves tendències en el camp de l’animació, també és un punt de trobada per a creadors i joves talents que busquen endinsar-se en aquest món artístic.

https://www.facebook.com/NonStopBarcelonaAnimacio/videos/575153016332062/

D’aquesta manera, el que al principi va començar com una mostra destinada a les projeccions, ha guanyat pes fins a adquirir una dimensió que s’enriqueix amb les ponències de professionals de l’animació.

 

Més enllà del visionat

“El Non Stop té un vessant molt pedagògic amb el qual ha guanyat impuls els últims anys”, explica Juan Carlos Concha, fundador del festival i coordinador del Curs d’Animació 2D i 3D de l’Escola Joso.

Així, el Non Stop va més enllà del simple visionat i es ramifica en conferències, masterclass i competicions de curts amb la presència d’un jurat internacional.

També s’ofereix als creadors l’oportunitat de fer un elevator pitch, és a dir, “presentar un projecte per tal de rebre consells i suports d’experts”, explica Concha.

Entre els convidats del Non Stop 2019 figuren Laia Alomar, que ha participat en pel·lícules com Avatar i Harry Potter; Rafa Zabala, modelador d’escultures digitals que ha treballat en cinema per a El hòbbit; o Leo Sánchez, que ha passat per grans companyies d’animació com la Disney.

https://www.instagram.com/p/Bvb5E3EloC9/

 

Oportunitat per als joves

El festival és també una oportunitat perquè els joves creadors estableixin contactes en el món de l’animació i obtinguin feedback sobre els seus projectes.

L’Escola Joso també col·labora amb el festival Non Stop: els alumnes del Curs d’Animació assisteixen al festival i tenen la possibilitat d’inscriure-hi els seus curts.

En el curs d’Animació i acting per a 2D i 3D, els joves aprenen a desenvolupar el llenguatge visual, els plans i el moviment dels personatges. Per això, el Non Stop és una gran ocasió per aprendre dels noms més importats en aquest àmbit.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -