2 febrer 2023
spot_img
2 febrer 2023
spot_img

Nou projectes per canviar el món

Presentats els finalistes dels Premis Impulsa, que promouen els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Per Judith Vives

Un total de nou projectes realitzats per alumnes de diferents escoles catalanes han quedat finalistes en la primera edició dels Premis Blanquerna Impulsa, promoguts per Blanquerna-URL per donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Els centres finalistes són l’Escola Pia Caldes de Montbui (Caldes de Montbui), Escola Pia de Sitges, els Jesuïtes el Clot (Barcelona), Lestonnac-L’Ensenyança (Tarragona), Salesians de Sarrià (Barcelona), Sant Ramon Nonat (Collblanc ), Santa Teresa-Ganduxer (Barcelona), Thau Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès) i Vedruna St. Sadurní (Sant Sadurní d’Anoia).

Els finalistes han presentat projectes en una de les tres categories convocades, relacionades amb l’àmbit de la comunicació, l’educació i la salut.

El Premi a l’activitat en l’àmbit comunicatiu reconeixerà els millors projectes per a conscienciar sobre els ODS, per exemple un curtmetratge o una campanya en xarxes socials.

El Premi a l’activitat en l’àmbit educatiu escolar premiarà les iniciatives que hagin incorporat els ODS en el projecte educatiu del centre.

I, finalment, hi haurà un Premi a l’activitat en l’àmbit de la salut al millor projecte per millorar diferents aspectes de la salut en el centre educatiu.

El guanyador i els dos finalistes de cada categoria es proclamaran el dia de l’entrega de Premis, el proper 20 de juny.

En aquesta primera edició han participat un total de 25 escoles que han presentat projectes, vídeos, activitats, jornades i un munt d’idees més per donar a conèixer i impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Tots han destacat per l’originalitat, la qualitat i per l’impacte en la resta de membres de la comunitat educativa.

Més important que participar -i potser també guanyar el premi- és que aquests projectes serveixin per motivar les comunitats educatives perquè aportin el seu granet de sorra, fer realitat aquests objectius i treballar per un món millor.

Aquest any, el concurs s’ha centrat en dos dels 17 ODS definits per l’ONU: els projectes s’han basat en l’Objectiu 1: Fi de la pobresa i l’Objectiu 7: Energia assequible i no contaminant.

https://www.instagram.com/p/BjhA_uyBgY7/?utm_source=ig_embed

La majoria de projectes participants (68%) proposen solucions per acabar amb la pobresa que hi ha al món. La resta han proposat iniciatives per estalviar energia i conscienciar sobre l’ús d’energies renovables.

Si aquest any t’has quedat sense participar, no passa res! La Fundació Blanquerna URL ja està treballant en la segona edició dels premis, centrats en els objectius Fam zero i Ciutats i comunitats sostenibles.

Explica-ho a les teves professors i companys de classe … i estigueu atents a la propera convocatòria!

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -