28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

La novel·la més desagradable de la història

Les desgràcies i infortunis dels germans Baudelaire han enganxat a milions de lectors a tot el món

“Benvolgut lector, sento dir-te que l’article que tens davant teu és extremadament desagradable.” Així començaria Una sèrie d’històries desafortunades si es colés a un article de Junior Report.

Des de la primera pàgina, les novel·les adverteixen al lector que els successos que s’hi expliquen poden ser molt desagradables. “Si no volen llegir aquesta trista, esquinçadora i miserable història, millor vegin una altra cosa.”

La història parla dels germans Baudelaire: Violet, Klaus i Sunny, els pares dels quals moren en un tràgic i misteriós incendi. Des de llavors, van de tutor en tutor esperant trobar una llar mentre intenten descobrir què els va succeir realment als seus progenitors.

Per si no fos poc, als tres germans els trepitja els talons el Compte Olaf, un malvat i cobdiciós home que vol robar-los-hi la seva enorme fortuna.

L’escriptor Daniel Handler va crear el personatge de Lemony Snicket, un autor fictici i esmunyedís, per signar la saga ‘Una sèrie d’ histories desafortunades’. (Facebook)

La sèrie consta de 13 novel·les, totes nascudes de la meravellosa ment de Lemony Snicket, el pseudònim que utilitza l’escriptor nord-americà Daniel Handler. Les curioses il·lustracions vénen de la mà de Brett Helquist.

Era l’any 1999 quan sortia a la venda el primer llibre: Un mal començament. Només amb el títol ja podem imaginar-nos que la història no és precisament feliç. Però, malgrat totes les desgràcies, la saga va acabar per convertir-se en un èxit mundial.

Humor negre per a nens i adults

Si alguna cosa caracteritza aquests llibres és que tant nens com a adults gaudeixen llegint-los. 

Els més petits aprendran què és l’humor negre perquè, malgrat totes les desgràcies, el lector acaba rient dels fets per la manera com s’expliquen i la reacció despreocupada dels personatges.

Per la seva banda, els adults també acaben enganxats a les ironies de la història i del destí.

La narració amaga un munt de referències històriques. Per exemple, un dels fills del banquer Poe es diu Edgar (fent referència a l’escriptor Edgar Allan Poe), mentre que els noms dels trigèmins Isadora i Duncan són un homenatge a la ballarina nord-americana.

Primer pel·lícula, després sèrie

Al 2004 la història de Lemony Snicket arribava a la gran pantalla, amb el mateix Jim Carrey interpretant el paper del malvat Compte Olaf.

La pel·lícula condensava els quatre primers llibres de la saga: Un mal començament, L’habitació dels rèptils, El gran finestral i Serradora miserable. Va ser tot un èxit a les taquilles de mig món.

L’any passat, Netflix es va apuntar al filó de la saga i va crear la sèrie de televisió, aquesta vegada acompanyats per l’actor Neil Patrick Harris. Dues temporades per gaudir dels infortunis dels germans Baudelaire.

Però no us enganyarem: no hi ha res millor que els llibres per deixar volar la imaginació!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -