22 abril 2024
spot_img
22 abril 2024

Obertes les inscripcions per participar als Premis Blanquerna Impulsa

Presenta els teus projectes per donar a conèixer i desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i podràs guanyar grans premis

Per Judith Vives

Ja pots presentar els teus projectes per canviar el món als Premis Blanquerna Impulsa. El 15 de novembre s’obren les inscripcions per participar a la quarta edició d’aquests premis, que tenen com a objectiu impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els ODS són els objectius que l’ONU ha fixat per aconseguir reduir la pobresa i fer realitat un món més just i sostenible. Es tracta de 17 objectius, cadascun dels quals posa l’èmfasi en un aspecte que cal millorar: pobresa, salut i benestar, igualtat de gènere, educació, consum responsable, treball decent, etc.

https://www.instagram.com/p/CWO6TdrpaEK/?utm_source=ig_embed

Els Premis Blanquerna Impulsa, que convoca Blanquerna-URL, buscan la implicació de les comunitats educatives per fer aquests objectius realitat. Per això, cada any se centren en dos o tres objectius i animen els estudiants a llançar idees i propostes que contribueixin a desenvolupar aquests objectius al seu entorn, ja sigui a la mateixa classe, al centre educatiu, al barri o a la ciutat.

 

Objectius i categories

En aquesta quarta edició dels Premis Blanquerna Impulsa s’han proposat els ODS següents: Producció i consum responsable (ODS12), Pau, justícia i institucions sòlides (ODS14) i Aliances per assolir els objectius (ODS17).

Es tracta que tu i els teus companys desenvolupeu un projecte relacionat amb algun d’aquests objectius, i que serveixi per impulsar-lo o aplicar-lo al vostre entorn. Amb aquestes accions tu també contribueixes a millorar el món. I el millor és que et pots emportar grans premis.

Els treballs es poden presentar de forma individual, en petits grups o fins i tot com a projecte global de centre. Així pots adaptar la teva idea al format que et vagi millor.

Als Premis Blanquerna Impulsa hi ha quatre categories de premis: àmbit educatiu, comunicatiu, de salut i l’àmbit internacional. També hi ha tres modalitats: modalitat individual (projectes lliurats per màxim dos estudiants), modalitat de grup (projectes en grup tutoritzats per un membre del professorat) i modalitat de centre (projectes liderats per les direccions dels centres).

Si ja tens el teu projecte clar, presenta’l ja als premis: la convocatòria ja és oberta! Si encara no en tens la idea, no et preocupis. Encara tens temps per pensar-hi i animar els teus companys a participar en els premis. Teniu fins al 13 de maig per desenvolupar el treball i presentar-lo. No us oblideu de consultar les bases a la web.

Informació elaborada en col·laboració amb Blanquerna-URL

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -