14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

Presenta els teus projectes sobre els ODS i canvia el món

A partir del 15 de novembre podràs inscriure’t a la nova convocatòria dels Premis Blanquerna Impulsa

Aportar un granet de sorra per canviar el món és a l’abast de tothom. Qualsevol petita acció pot ajudar en la lluita contra el canvi climàtic, la fam o la pobresa. Però si tens una idea a desenvolupar amb altres companys de classe i la presentes als Premis Blanquerna Impulsa, a més d’una bona acció per al planeta, pots guanyar molts premis.

Els Premis Blanquerna Impulsa, organitzats per Blanquerna-URL, tenen com a objectiu donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU entre els més joves, perquè s’impliquin en aquestes metes globals i contribueixin a difondre’ls.

Els guardons estan dirigits a estudiants de 4t d’ESO, batxillerat o cicles formatius de qualsevol centre educatiu de Catalunya, Andorra o les Balears. Els premis es divideixen en categories diferents segons l’àmbit d’actuació: comunicació, salut, relacions internacionals i àmbit educatiu.

Els centres educatius poden presentar els projectes en dues modalitats diferents. La Modalitat A contempla projectes elaborats per iniciativa d’un grup d’estudiants i el projecte el poden presentar els mateixos alumnes o un/a docent. La Modalitat B inclou projectes globals de centre impulsats per la direcció mateixa.

El període d’inscripcions anirà del 15 de novembre del 2022 fins al 20 de maig del 2023. Pots consultar les bases a la pàgina web dels Premis Impulsa.

Els ODS d’aquesta edició

Cada any, els Premis Blanquerna Impulsa se centren en uns objectius específics i els participants han de presentar els seus treballs i projectes relacionats amb aquests ODS. Els d’aquesta edició són els següents: Fam zero (ODS2), Educació de qualitat (ODS4) i Acció climàtica (ODS13).

L’objectiu Fam zero ja es va treballar a la primera edició, però la situació que vivim actualment, amb conflictes com la guerra a Ucraïna, la crisi energètica o la inflació, provocarà una nova onada de necessitats bàsiques a moltes famílies. Per aquest motiu, Blanquerna-URL ha decidit tornar a proposar aquest objectiu per contribuir a pal·liar la situació. Aquesta acció se suma a altres iniciatives com el Grau en Nutrició Humana i Dietètica de Blanquerna-URL, on es treballa en projectes de recerca per millorar l’alimentació comunitària.

D’altra banda, conscients de la necessitat de no malbaratar el menjar, des de fa anys Blanquerna-URL col·labora amb Nutricionistes Sense Fronteres, recollint el menjar que sobra als menjadors (amb totes les condicions sanitàries).

Pel que fa a l’ODS4, l’Educació de qualitat és un dels ODS més importants i un pilar fonamental dins de la pròpia Blanquerna. La institució impulsa iniciatives innovadores com l’educació inclusiva o la flexibilització de les Proves d’Aptitud Personal per als candidats als Graus dEducació Primària i Infantil.

Finalment, s’ha triat l’ODS13 perquè el canvi climàtic és una problemàtica que ens afecta tothom. Des de Blanquerna-URL han pres mesures per estalviar energia i reduir els residus i emissions a les seves instal·lacions, animant i els joves a promoure altres accions per lluitar contra la crisi climàtica.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -