23 febrer 2024
spot_img
23 febrer 2024

Oikocredit Catalunya i Junior Report difonen la tasca de la banca ètica

La cooperativa de banca ètica Oikocredit Catalunya i el diari per a joves Junior Report han signat un acord per crear una Unitat Didàctica sobre banca ètica, un tipus d’entitats bancàries que combinen el rendiment econòmic amb el compromís social i mediambiental.

L’acord es presenta amb motiu del Dia de la Banca amb Valors (10 de novembre) promogut per la Global Alliance for Banking on Values, una iniciativa mundial que pretén donar a conèixer els valors de la banca ètica, com són el comerç just o l’economia social i solidària

Oikocredit Catalunya va néixer l’any 2000 per iniciativa de diverses ONG. Des d’aleshores, ha finançat projectes de desenvolupament sostenible no només a Catalunya, sinó també a altres països i regions, ja que forma part d’Oikocredit Internacional, una cooperativa bancària mundial. Entre aquests projectes destaquen el compromís amb l’agricultura i el suport a organitzacions cooperatives de l’Amèrica Llatina, Àfrica o el Sud-est asiàtic.

El coordinador de l’entitat, David Díaz de Quijano i Barbero, ha explicat que l’acord amb Junior Report s’emmarca dins el compromís d’Oikocredit Catalunya amb l’educació financera, una tasca social que fa anys que fomenta a les aules. “És important que, des de joves, les persones coneguin que hi ha alternatives als grans bancs del capitalisme”, va afegir Xavier Fernàndez-Díaz Mascort, president de la banca ètica.

Per la seva banda, el director de Junior Report, Francesc Castanyer, ha subratllat la importància de desenvolupar recursos pedagògics sobre finances ètiques, com és el cas d’aquesta unitat didàctica. De fet, serà un contingut gratuït i accessible per a totes les escoles i instituts. “El foment de l’esperit crític ha de ser també enfocat cap a les qüestions financeres, com l’impacte dels nostres hàbits i consums”, ha assegurat Castanyer. 

Les Unitats Didàctiques de Junior Report

La Unitat Didàctica (UD) elaborada pretén acostar la banca ètica a l’alumnat a través dels seus valors i les seves iniciatives. Conceptes com la inclusió financera, els negocis en positiu o el comerç just formaran part d’aquesta UD, que també comptarà amb activitats i eines per a treballar el tema a l’escola.  

Díaz de Quijano explica que les persones joves estan molt més sensibilitzades amb l’ús dels diners i què en fan els bancs, però que també “hi ha molt desconeixement sobre altres alternatives socials”, com és Oikocredit Catalunya.

L’equip de Junior Report dissenya Unitats Didàctiques en col·laboració amb entitats i empreses per acostar els grans temes d’actualitat a les persones més joves. A través d’eines pedagògiques i recursos per a l’aula, l’alumnat aprofundirà en aquests temes i podrà desenvolupar el pensament crític.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -