24 abril 2024
spot_img
24 abril 2024

‘Pares Normals’: La comèdia musical vitalista d’Els Amics de les Arts

El nou projecte artístic dels cantants catalans ja és al Teatre Poliorama i et deixarà fascinat

Jan Montoya de la revista Nostra Senyora Report. Aquest article ha estat elaborat per un equip d’estudiants amb la col·laboració de periodistes de Junior Report.

El juny de 2021 el famós grup català Els Amics de les Arts anunciava que estaven creant un musical amb el nom de ‘Pares Normals’. Finalment, després d’un any i uns mesos, ha arribat per fi al Teatre Poliorama! Ahir, 29 de novembre, després de dues setmanes de preestrena, es va estrenar oficialment el musical. Un projecte que passarà sens dubte a la història com un dels “seus grans hits”.

Riure, plorar, ballar… Es tracta d’un cúmul d’emocions que s’entrellacen i et produeixen una sensació única. En tan sols 1 h i 40 minuts, el musical escrit per Els Amics de les Arts, Marc Artigau i Minoria Absoluta aconsegueix que et replantegis la manera en què vius i com et prens el que et passa.

L’Aran (Enric Cambray) és un jove advocat amb una característica molt pròpia dels Amics, és, tal com ells mateixos diuen, un “perdedor entranyable”. Igual que en “Jean-Luc” o “L’Home Que Treballa Fent De Gos”, el protagonista de l’obra pateix diverses tragèdies, tot i que això no li farà perdre el cap, sinó que s’ho prendrà amb molta naturalitat.

Tot comença just quan torna dels Estats Units per celebrar ni més ni menys que els 25 anys del karaoke dels seus pares: El Moixiganga. Aleshores, succeeix una cosa que li farà canviar totalment la perspectiva que té del món i dels seus pares. Arran d’aquí, el personatge comença un viatge on descobreix que perdre no és dolent i que, al cap i a la fi, no haver tingut pares “normals” és el millor que li podia haver passat. L’obra et brinda milers de moments divertits, això sí, també té moments de nostàlgia que segur et faran emocionar.

El musical, gràcies a la direcció de Sergi Belbel i les coreografies de Marta Tomasa, gaudeix d’una producció i un estil dignes dels millors musicals. I, un meravellós repartiment format principalment per Enric Cambray, Júlia Bonjoch, Annabel Totusaus, Albert Pérez i Lucía Torres, farà que t’endinsis completament en la història i la visquis de ple.

L’obra té un brillant Enric Cambray que sobresurt al llarg de l’obra, conduint-la amb molta cautela i sent notablement present durant tot el transcurs. Ara bé, personatges secundaris com els que interpreten l’Albert Pérez o la Júlia Bonjoch ho enriqueixen tot encara més, aconseguint moments icònics en el cas de l’Albert i proveint a l’obra de dolçor i una veu prodigiosa per part de la Júlia.

Si valores el català, el teatre, la música, l’amor i, en definitiva, la vida, no pots perdre’t de cap de les maneres aquesta meravella de musical. Sortiràs emocionat, en tots els sentits de la paraula.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -