16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

Perd la por a parlar en anglès

Els exàmens Trinity promouen un aprenentatge basat en la conversa i les situacions reals

Per Judith Vives

Per demostrar que tenim un determinat nivell d’anglès, el millor és fer un examen oficial que ho acrediti.

Hi ha diferents exàmens oficials, com els de Cambridge o les escoles oficials d’idiomes. Però si busques una titulació que, a més, et permeti utilitzar l’idioma en situacions reals, t’interessa conèixer els exàmens Trinity.

Aquests exàmens atorguen títols oficials d’anglès reconeguts mundialment mitjançant el Trinity College London, un organisme fundat el 1877 que va ser el primer comitè examinador del món en referència a exàmens orals al nostre país.

Amb els exàmens Trinity pots acreditar el teu nivell d’anglès amb dos tipus d’exàmens: els exàmens ISE i els exàmens GESE.

Els seus certificats estan acceptats pel sector educatiu, universitats i empreses tant a nivell nacional com internacional, de manera que un títol Trinity pot obrir-te les portes professionals que necessites.

 

Potenciar l’anglès oral

Hi ha moltes acadèmies i centres que t’ajuden a preparar-te per als exàmens Trinity. Joe del Río és el director de Hello English, una acadèmia d’anglès Trinity a Avilés (Astúries) que prepara els estudiants per superar aquests exàmens.

“Una de les claus dels exàmens Trinity és que requereixen molta feina per preparar la part oral“, destaca Del Río.

Aquest aspecte és el que més preocupa els estudiants d’anglès perquè, per molt que hagin preparat la gramàtica o els verbs, se senten insegurs a l’hora de plasmar els seus coneixements en una conversa.

Per això, la metodologia que s’utilitza en els centres acreditats es basa en potenciar les habilitats d’escolta i d’expressió oral, mitjançant listenings i exposició de temes en anglès.

En el cas de Hello English, una gran part de les classes es dedica a desenvolupar un tema oral, que l’alumne exposa ‘one-to-one’ davant el professor, igual que en l’examen oficial. A continuació, la mateixa presentació es realitza en veu alta davant la resta de la classe, que pot intervenir i fer les seves aportacions.

 

Utilitza l’anglès en situacions reals

D’aquesta manera els alumnes perden la por i guanyen la seguretat que necessiten per enfrontar-se a l’examen. “A més s’enfronten a una situació que trobaran a la vida real, perquè a classe o a la feina hauran de fer presentacions davant els altres”, explica Del Río.

Per avaluar la teva capacitat d’expressió oral en anglès, les proves Trinity et demanaran que desenvolupis un tema. El millor és que el mateix alumne triï el tema o ‘topic’, de manera que pugui arribar a l’examen ben preparat i a parlar del que més l’interessa.

A més de preparar-se amb professors que coneguin els exàmens Trinity, Joe Del Río recomana “posar-li morro i llançar-se a parlar sense complexos“.

Per al professor, el més important dels exàmens Trinity és que la prova planteja situacions reals amb les quals tothom pot trobar-se. D’aquesta manera, aprenem un anglès realment útil i serem capaços de utilitzar-lo en la nostra vida quotidiana i professional.

Informació elaborada en col·laboració amb Trinity College London

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -