21 març 2023
spot_img
21 març 2023
spot_img

Personatges mítics del còmic europeu

A més d’en Tintín, els dibuixants europeus han creat personatges tan populars com l’Astèrix i l’Obèlix, en Lucky Luke, l’Espirú o en Titeuf

En Tintín, un dels personatges més coneguts del món del còmic, compleix 90 anys des de la seva primera aparició. Des de la seva primera aventura, Tintín al país dels soviets (1929), milions de persones han seguit les aventures del jove reporter i el seu gosset Milú.

No obstant això, l’obra d’Hergé ha compartit el focus amb altres personatges mítics del còmic europeu: Astèrix i Obèlix, Lucky Luke, Espirú o Titeuf…

Et presentem algunes de les historietes europees més populars, que han passat de les pàgines impreses a l’animació televisiva, i fins i tot a la gran pantalla.

 

Astèrix i Obèlix

Altres personatges que estan de celebració el 2019 són l’Astèrix i l’Obèlix, que aquest any celebren el seu 60 aniversari.

Creats per René Goscinny (guionista) i Albert Uderzo (dibuixant), les aventures de l’Astèrix i l’Obèlix van aparèixer per primera vegada el 29 d’octubre de 1959. La historieta està ambientada en un petit poblat de la Gàl·lia, que és com es coneixia la regió de França durant l’Imperi romà.

L’Astèrix és un guerrer astut i intel·ligent que s’implica en missions perilloses per defensar el seu llogaret dels romans. Encara que tingui poca alçada, el protagonista posseeix una força extraordinària gràcies a una poció màgica.

Per sort, l’Astèrix compta amb l’ajuda del seu millor amic, l’Obèlix, alt i gros, que té una força sobrehumana perquè va caure dins d’una marmita de poció màgica quan era petit.

A l’estil del Quixot i en Sancho Panza, l’Astèrix és el cavaller heroic i l’Obèlix és el golafre i bon jan.

 

Espirú

L’Espirú, que recorda en Tintín, és un personatge de còmic francobelga que viu les seves aventures amb ímpetu, positivitat i una mica de murrieria. En való, idioma que es parla a Bèlgica, spirou vol dir “esquirol” o “nen trapella”.

Rob-Vel, un famós dibuixant de còmics francès, va crear la sèrie Espirú i Fantàstic el 1938. Posteriorment la van continuar altres autors, com el dibuixant belga André Franquin.

https://www.instagram.com/p/-tFz-4AzO2/?utm_source=ig_embed

L’Espirú és un grum d’hotel que comparteix aventures amb el seu company de pis, en Fantàstic, un reporter que aporta un punt de bogeria i diversió a les històries. Tots dos s’enfronten a brivalls de tota mena, des de gàngsters fins a dictadors. A aquest duo sempre els acompanya la seva inseparable mascota: l’esquirol Espip.

 

Lucky Luke

En Lucky Luke és el vaquer de l’Oest Llunyà més famós que s’ha creat a Europa. Com a bon heroi de còmic, s’enfronta al crim i la injustícia detenint els malvats i defensant el bé.

L’univers d’en Lucky Luke va ser creat pel dibuixant belga Morris i inclou altres personatges que també s’han fet molt populars amb el temps. El Jolly Jumper és “el cavall més llest del món” que acudeix fidelment per salvar en Lucky Luke dels seus enemics, els Germans Dalton.

Els Dalton són “quatre tipus amb una pinta estúpida i malvada” que solen aparèixer per ordre d’alçada, s’escapen de la presó i surten per escampar el terror i eliminar en Lucky Luke… tot i que no ho aconsegueixen mai.

 

Titeuf

En Titeuf és un dels herois més recents del còmic europeu, creat el 1992 pel dibuixant suís Zep.

El protagonista és un nen de 10 anys molt entremaliat el cap del qual té forma d’ou; d’aquí ve el seu nom: (pe)tit œuf, que vol dir “ou petit” en francès. Al llarg del seu dia a dia, al col·legi i a casa, en Titeuf ens mostra la seva visió particular de la vida i com els nens veuen els adults.

Les ocurrències i comportaments del protagonista serveixen per abordar de forma natural temes més complexos com el sexe, el racisme o el maltractament infantil. Per explicar aquestes qüestions, compta amb altres personatges del seu entorn com la seva família, els seus amics, les nenes de la seva classe i els professors.

https://www.youtube.com/watch?v=2t11tafLSBw&feature=youtu.be

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -