14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

Poesia per a tothom

El pròxim dissabte 22 de febrer tindrà lloc la P’oetry Slam Barcelona’ al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

La Poetry Slam Barcelona és un campionat mensual de poesia que permet als artistes contemporanis formar-se, innovar i difondre les seves obres.

Els participants reciten els seus poemes davant del públic assistent, combinant el llenguatge poètic i les tècniques interpretatives. I són els propis assistents qui trien el guanyador mitjançant una votació popular. L’entrada és gratuïta i està oberta a tots els públics.

L’origen de la Poetry Slam es remunta al 1984, a Chicago (Estats Units). La seva intenció era portar la poesia d’un entorn més elitista a un públic popular. Per aquest motiu, es va donar l’oportunitat a aquells que volguessin recitar poemes i es va afegir l’element de la competició per fer-los més dinàmics.

Els formats de les slams poden variar, però normalment són animades, compten amb la participació de l’audiència i tenen influències del hip hop i de la cultura urbana.

El públic de la ‘Poetry Slam Barcelona’ vota durant l’esdeveniment. (Lilored927)

 

10 anys de Poetry Slam Barcelona

Aquest any es compleixen 10 anys des que va començar aquesta competició literària en ple centre de Barcelona. La Poetry Slam és una “plataforma de creació artística contemporània“, segons expliquen en la seva pròpia web, en la qual la paraula s’entén com un element artístic essencial.

La Poetry Slam és un dels molts són els certàmens literaris que es donen cita a la ciutat comtal. Un exemple és l’última edició de festival de BCNegra 2020, dedicat a la novel·la negra.

 

Poetes amb veu pròpia

Un dels participants més habituals de la Poetry Slam Barcelona és en Salva Soler, poeta, actor, cantautor i professor d’interpretació. Soler va ser el guanyador del certamen poètic de l’edició del 2015. De fet, els seus recitals de poesia s’han fet virals a les xarxes socials.

Un diumenge a el mes, de gener a juny, tens una cita amb la poesia en el marc de la Poetry Slam Barcelona al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -