28 maig 2024
spot_img
28 maig 2024

Premi internacional per al joc interactiu ‘Mou-te bé! Play & Learn’ del RACC

Aquest joc interactiu ha rebut un guardó a la Innovació en Seguretat Viària atorgat per la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA)

La Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) ha concedit un premi a la innovació en seguretat viària al joc interactiu ‘Mou-te bé! Play & Learn’, del RACC.

Amb aquest guardó, la FIA reconeix la tasca divulgativa desenvolupada pel nou joc del RACC durant els mesos del confinament provocat per la Covid-19.

En aquest període, uns 5.000 usuaris van realitzar més de 40.000 exercicis d’aquest joc virtual que el RACC va posar a disposició de les famílies i professors quan es va iniciar el confinament.

‘Mou-te bé! Play & Learn’ està en línia amb els objectius que precisament aquests dies ha promogut la Setmana Europea de la Mobilitat, iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables en les nostres ciutats i pobles.

 

Per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Aquest joc interactiu del RACC ofereix continguts pedagògics de mobilitat i seguretat viària que ajuden els nens i nenes de 6 a 12 anys a desenvolupar la seva autonomia i responsabilitat en els desplaçaments, afavorint els hàbits i actituds que previnguin accidents de trànsit.

El joc està disponible gratuïtament a la web raccmoutb.cat per a les famílies, mestres i educadors. En la mateixa web es posa a disposició el professorat una guia pedagògica per dirigir les activitats que es proposen als alumnes.

‘Mou-te bé! Play & Learn’ està disponible en català i en castellà i compta amb 12 jocs que es poden practicar tant de forma individual com en grup.

 

Els reptes més bàsics mostren als nens com preparar-se per anar amb bicicleta o monopatí i, en fases posteriors, aprenen a descobrir Barcelona a peu, amb bicicleta, cotxe, transport públic o autobús escolar.

També promou la convivència amb la resta d’usuaris que es desplacen, ensenya a identificar els senyals de trànsit i les zones 30 i explica què fer en cas d’accident.

El joc està dissenyat per a jugar tant amb un ordinador de sobretaula com amb una tauleta. D’altra banda, convé destacar que el portal no recull cap dada personal dels nens i compleix amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades.

Informació elaborada en col·laboració amb el RACC

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -