25 juny 2024
spot_img
25 juny 2024

Els XII Premis Gaudí: tot el que has de saber sobre la gala del cinema català

L’Acadèmia del Cinema Català premia anualment les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic

La data ja s’acosta. Aquest diumenge 19 de gener se celebra la 12a edició dels Premis Gaudí. La festa del cinema català tindrà lloc a l’Auditori del Fòrum, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

L’Acadèmia del Cinema Català organitza i atorga aquests premis anuals per difondre i promocionar cada any les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic català. A Junior Report GO! t’expliquem tot el que necessites saber sobre aquesta gala.

 

Nominades a Millor Pel·lícula

Les pel·lícules candidates als Premis Gaudí poden optar a un total de 22 categories. D’entre tots els premis, un dels més esperats de la nit és el guardó a Millor Pel·lícula.

Les pel·lícules nominades a Millor pel·lícula són 7 raons per fugir, Els dies que vindran, El viatge de la Marta i La innocència. Si voleu consultar les produccions nominades en les altres categories, consulteu l’enllaç

A banda d’aquestes distincions, l’Acadèmia també dona el Premi Gaudí d’Honor – Miquel Porter per reconèixer professionals amb una vida dedicada al cinema i una trajectòria prolífica en l’àmbit cinematogràfic. En edicions anteriors es va reconèixer la carrera de Josep Maria Pou (2017), Rosa Maria Sardà (2016) o Ventura Pons (2015), entre d’altres.

 

Una estatueta de luxe

L’estatueta dels Premis Gaudí pesa prop de quatre quilos i està feta de bronze. La figura representa una de les xemeneies de la Pedrera o Casa Milà, una de les obres més emblemàtiques de l’arquitecte català.

La XII Gala dels Premis Gaudí començarà a les 21.45 h i estarà presentada per l’Anna Moliner, actriu catalana que ha aparegut a sèries com Cites, Las Chicas del Cable o La Catedral del MarLa cerimònia estarà dirigida pel dramaturg i director de teatre Jordi Prat i Coll.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -