28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

De professor de matemàtiques a heroi de YouTube

Gràcies a l’èxit dels seus vídeos a YouTube, el professor de matemàtiques Eddie Woo ha estat nomenat heroi local d’Austràlia

Per Anna Lladó

L’any 2012, Eddie Woo va començar a penjar a YouTube els vídeos de les seves classes de matemàtiques perquè els pogués veure des de casa un dels seus alumnes, que estava molt malalt.

Així va sorgir el canal del carismàtic professor australià, en el qual explica de manera senzilla i amb molt entusiasme tota mena de problemes matemàtics. Avui en té gairebé 350.000 subscriptors i suma més de 19 milions de visualitzacions.

Amb els seus vídeos, Eddie Woo aconsegueix que les matemàtiques siguin pràctiques i divertides, tot i que reconeix que d’entrada poden semblar avorrides. Segons el mestre, és una assignatura que també “pot ser bonica” i important per a la vida dels estudiants. “Les matemàtiques són a tot arreu, formen part de la nostra vida quotidiana”, afirma.

Per la seva contribució a l’educació, Woo ha rebut nombrosos reconeixements, com ara el d’Heroi Local d’Austràlia 2018, i ha estat finalista del premi al millor professor del món.

Classes tecnològiques

El d’Eddie Woo, així com el d’altres professors famosos per les seves classes a YouTube, és un exemple que indica que la tecnologia pot contribuir a millorar l’ensenyament de les ciències i les matemàtiques.

Altres exemples són les eines digitals que els alumnes utilitzen en el seu dia a dia a les aules. De gran utilitat és Equatio de Texthelp, una extensió de Google Chrome que permet crear de manera senzilla equacions digitals i altres expressions matemàtiques i científiques.

Es poden crear fórmules amb la funció de text predictiu. A més, fins i tot és possible dictar-les en veu alta i Equatio les transcriu automàticament.

La tecnologia pot ser un aliat a l’hora de fer servir noves tècniques o mètodes per a l’ensenyament de les matemàtiques. A més, permet que les eines digitals o les lliçons dels mestres arribin a qualsevol indret del món.

Tot i així, al final, el més important, afirma Eddie Woo, és que els estudiants aprenguin matemàtiques i les puguin aplicar a la vida real. Ja sigui amb o sense tecnologia.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -