16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

Els pronòstics per al Mundial de Rússia  

Brasil, França i Bèlgica estan als grups més complicats de la primera fase de la competició

El Mundial de Rússia 2018 està a punt de començar i 32 seleccions lluitaran per arribar a la gran final del 15 de juliol. Per aconseguir-ho, la classificació en la fase de grups serà molt important per decidir els aparellaments de vuitens i quarts de final.

La FIFA realitza un rànquing de seleccions en funció dels resultats obtinguts en enfrontaments i competicions anteriors. Segons aquesta classificació, hi ha grups més fàcils i uns altres més complicats per aconseguir la passada a vuitens.

El Grup A del Mundial està format per Uruguai (lloc 14 al rànquing), Egipte (45), Aràbia Saudita (67) i Rússia (70). Aràbia Saudita s’ha classificat per a Rússia 2018 després de tres edicions sense participar i Rússia està al Mundial en qualitat d’amfitriona, per això Uruguai i Egipte són les preferides d’aquest grup.

FOTO1: Els dos classificats del Grup A se enfrontaran als dos millors del Grup B, format per Portugal (4), Espanya (10), Iran (37) i el Marroc (41).

Per trajectòria, el més probable és que Espanya i Portugal es classifiquin (si no hi ha sorpreses d’última hora). Tant Espanya com Portugal poden aconseguir la primera posició del grup.

A la fase de grups es disputen 48 partits i només la meitat dels equips (16) passa a vuitens

El segon grup més fàcil sembla ser el Grup H. Dins d’aquest grup, tot apunta al fet que Polònia (8) i Colòmbia (16) es classificaran per sobre de Senegal (27) i Japó (61). De fet, Japó és la segona selecció pitjor classificada per darrere de Rússia.

Aparellat amb el Grup H està el Grup G, un dels grups més complicats amb seleccions com Bèlgica (3), Anglaterra (12) Tunísia (21) i Panamà (55).

La selecció belga és una de les principals preferides, Tunísia és la millor classificada de la CAF i Anglaterra sempre està a les travesses per tradició. Així que, com a favorita del seu grup, si Polònia quedés primera podria haver d’enfrontar-se a Anglaterra.

El Grup F és el tercer grup més fàcil, encara que en ell es troben dos de les seleccions millor classificades: Alemanya, millor selecció de la UEFA (Federació Europea) i Mèxic, millor selecció de la CONCACAF (Amèrica del Nord, Centreamèrica i Carib). Suècia (24) i República de Corea (57) són les altres dues seleccions d’aquest grup.

D’aquesta manera, Alemanya (1) i Mèxic (15) són les principals preferides per classificar-se. Els dos millors del Grup F s’enfrontaran en vuitens als dos millors del Grup E: Brasil (2), Suïssa (6), Costa Rica (23), Sèrbia (34).

Sens dubte, el Grup E és un dels més complicats del Mundial de Rússia, ja que Costa Rica i Sèrbia formen una mescla impossible de predir.

Amb cinc mundials, Brasil és la principal preferida, però Suïssa arriba havent perdut només un partit a la fase classificatòria. Com a primera de grup, el pronòstic és que Alemanya acabi enfrontant-se a Suïssa i Mèxic a Brasil. 

Finalment, el Grup D és el grup més igualat si ens basem en el rànquing FIFA. Si Islàndia (22) no aconsegueix trencar amb els favoritismes, Argentina (5) i Croàcia (20) són les candidates per passar a la següent ronda. Tanca el grup Nigèria (48), la selecció africana pitjor classificada del Mundial de Rússia 2018.

Es preveu que la selecció argentina competeixi a vuitens de final enfront de Perú, considerat un dels equips més potents de Sud-amèrica i membre del Grup C, el segon més complicat del torneig.

El Grup C està format per França (7), Perú (11), Dinamarca (12) i Austràlia (36). La selecció francesa és una altra de les candidates a guanyar el Mundial de Rússia 2018.

Sabent tot això: t’atreveixes a fer el teu propi pronòstic?

PRONÒSTIC PER A VUITENS

Uruguai – Portugal

Egipte – Espanya

França – Croàcia

Argentina – Perú

Brasil – Mèxic

Alemanya – Suïssa

Bèlgica – Colòmbia

Polònia – Anglaterra

PRONÒSTIC PER A QUARTS

Uruguai – Espanya

França – Argentina

Brasil – Alemanya

Bèlgica – Anglaterra

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -